22 C
Tuzla
23.05.2022.

Iz Budžeta Općine Kalesija 3000 KM za škole u Raincima i Memićima

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić iz budžeta Općine Kalesija izdvojio je 3.000 KM na ime pomoći u adaptaciji sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi Rainci te područnim školama Rainci Donji i Meškovići.

Također, načelnik je pomogao i nabavku štampača sa skenerom te laptopa za OŠ Memići.

„Sada svaka učionica ima vodu i umivaonik gdje djeca i nastavno osoblje peru ruke čime smanjujemo mogućnost zaraze koronavirusom“,  kazala je direktorica OŠ Rainci Sadika Mehmedović.

Zahvalnost za poklon iskazao je i direktor OŠ Memići Senad Bećić istakavši da ovo nije prvi put da načelnik pomaže obrazovne ustanove na području Kalesije čime pokazuje da brine o učenicima kako bi imali sve uslove za bolji rad i učenje.

„Mojim dolaskom na mjesto načelnika, zaista smo sve obrazovne ustanove na području naše općine pomogli i učestvovali smo u nabavci opreme, uređenju stoalrije, fasade, uređenju krovova, parketa i svega ono što su od nas direktori tražili. Iz ličnih sredstava sam za sve ustanove nabavio i bezkontaktne toplomjere, a pomogli smo i nabavku knjiga za školske biblioteke“, rekao je načelnik Sead Džafić.

POSLJEDNJE DODANO