Iz Srebrenice poletjelo 500 golubova pismonoša

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U okviru obilježavanja 24. godišnjice od svirepe egzekucije i ubistava 8.372 stanovnika Srebrenice i okolnih mjesta, Ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “EDZUP” Sarajevo i ove godine je organiziralo Memorijalnu trku – let golubova pismonoša od Srebrenice ka Sarajevu i drugim gradovima.

Naime, danas poslijepodne iz Memorijalnog centra Potočari je pušteno oko 500 golubova pismonoša, a sarajevskim golubarima pridružili su se i golubari iz Tuzle, Travnika, Zenice, Vlasnice, Gradačca, Modriče, Orašja.

Ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “EDZUP” Sarajevo od 2007. godine na svoj način učestvuje u obilježavanju tužne godišnjice genocida u Srebrenici.

– Naši članovi suosjećaju sa preživjelim i iskreno žale za nevino stradalim Srebreničanima, zbog čega osjećaju potrebu da na ovakav poseban način daju značaj ovom tužnom događaju i tako odaju poštovanje i počast žrtvama genocida u Srebrenici, saopćeno je iz Ekološkog društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “EDZUP” Sarajevo.

(RTV Slon/Fena)