Iz ženskog ugla – Alen Bašić: “Majka svaki put zaplače kada krenem...

Iz ženskog ugla – Alen Bašić: “Majka svaki put zaplače kada krenem za Njemačku”

Objavio: -

Profesor tjelesnog odgoja i sporta Alen Bašić otvoreno u emisiji “Iz ženskog ugla” govori o razlozima svog odlaska u Njemačku, kao i činjenici da je već prvi dan kada se našao u tuđoj zemlji odlučio spakovati kofere i vratiti se za Bosnu. Ipak je odlučio ostati i boriti se s obzirom da je znao da će mnoge vode još proteći prije no u Bosni pronađe posao u struci.

Kao što smo već na početku teksta naveli, završio je jedan od najboljih, ali i najskupljih fakulteta Univerziteta u Tuzli. Naravno, kao i svaki student nakon završetka fakulteta sanjao je o poslu u struci, ali vrlo brzo se susreo sa surovom bh. relnošću.

Na konkursima je uvijek bio 20-ti, a razlog je uglavnom bilo to što su svi tražili iskustvo, a on ga nije imao, pa i kako će kada mu niko nije davao šansu. Ipak nije odustajao svoje znanje odlučio je da iskoristi te je počeo voditi školu fudbala. Bilo je to odlično iskustvo, ali nedovoljno da može imati bilo kakve planove u životu. Nakon toga radio je čak i u rudniku. Rudari su mu ostali u posebno dragom sjećanju, ali nakon nekog vremena shvatio je da ipak svoje snove može ispuniti jedino u drugoj zemlji. Ponovo se vraća u školske klupe, nakon položenog jezika odlazi za Njemačku, gdje se susreće s nizom problema, već od prvog dana, ali ne odustaje, te danas radi u jednoj uglednoj bolnici u Kelnu, gdje je upoznao i sadašnju suprugu, koja mu je bila veliki oslonac po dolasku u Njemačku.

Pored nje velika podrška su mu i njegovi roditelji i sestra. Kako kaže majka i danas svaki put plače kada se nakon odmora vraća kući u Njemačku. Mnogo savjeta Bašić otkriva u emisiji “Iz ženskog ugla” za sve one koji planiraju trbuhom za kruhom u neko evropsku zemlju, pa vjerujemo da ćete i ovog četvrtka u 21:10 sati u programu televizije Slon Extra biti sa nama.