Iz ženskog ugla – Azur Jahić o „Piksiju“ koji će biti radost i zabava za mališane i njihove roditelje!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Azur Jahić, bh. muzičar i autor brojnih numera, koje se često vrte i na playlisti naše kuće, ove sedmice u emisiji „Iz ženskog ugla“ sa najavom novih projekata, koji će prvenstveno biti nešto novo za njega, a svakako iznenađenje i radost za brojne mališane i njihove roditelje.

Sa Azurom smo razgovarali o muzičkoj sceni u BiH, o tome koliko cijenimo svoje, novim trendovima, ali i zaštiti bh. autora i izvođača kvalitetnih nota.

Kako Azur kaže ono što nama danas treba jeste edukovana publika, koja će znati prepoznati ono što je vrijedno pažnje danas na muzičkoj sceni, također pod hitno urediti sistem koji uređuje i štiti prava autora u BiH.

Kao otac, a tek onda kao muzičar bio je zgrožen činjenicom da roditelji danas nemaju šta puštati djeci u smislu zabave, ali i edukacije, pa često djecu zabavljaju sadržajima koji su neprimjereni njihovoj dobi. Upravo iz tog razloga je odnedavno pokrenuo jedan web kanal pod nazivom „Piksi“, radi se o projektu, koji smo spominjali na početku teksta. Bit će to program za djecu sa kulturnim, edukativnim i zabavnim sadržajima za djecu svih uzrasta. Ovaj kanal je već zaživio, pa obradujte svoje mališane nečim novim iz „produkcijske kuhinje“ Azura Jahića.

Za kraj emisije za sve gledatelje pripremili smo i premijeru nove pjesme sjajne Crystal, a pod dirigentskom palicom upravo Azura Jahića. Sigurni smo da ćete uživati u krasnoj baladi, koju Crystal donosi na vrlo senzibilan način. Gledanje emisije „Iz ženskog ugla“ omogućila Sarajevska pivara i lanac CM marketa.

Nadamo se vašoj pažnju u četvrtak u 21:10 sati u programu televizije Slon Extra.