Iz ženskog ugla – Da li je bitan kvalitet ili kvantitet vremena koje provodimo sa svojom djecom?

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kako i na koji način provesti vrijeme sa djecom, koji su najveći izazovi savremenog roditeljstva, te kako djecu navići na zdrave navike u ishrani, ovo su samo neke od tema o kojima govorimo u ovosedmičnom izdanju emisije „Iz ženskog ugla“, a naša gošća je mr.med.sc.dr Dijana Dugonjić, specijalista pedijatar.

Prijatelj emisije i ove sedmice je kompanija Lactalis BH sa svojim brendom Dukat i proizvodnom linijom Dukat čokoladno mlijeko.

Mnogi će se složit da je danas mnogo teže odgajati djecu, nego nekada, jer su danas djeca izložena mnogim negativnim vanjskim uticajima, kao što su savremene tehnologije, roditelji u borbi za egzistenciju imaju malo slobodnog vremena za provesti ga sa svojom djecom, zato je vrlo bitan kvalitet tog vremena. Na koji način najbolje provesti vrijeme sa svojom djecom, koje su najbolje igre za njihov pravilan rast i razvoj, doktorica Dugonjić nam je to vrlo slikovito prezentovala gostujući u emisiji „Iz ženskog ugla“.

U današnje vrijeme vode se mnoge dileme o odgoju djece, s jedne strane imamo savjete naših starih, a sa druge strane preporuke Svjetske zdravstvene organizacije. Pa nas je zanimalo koji savjet starih je doktorici Dugonjić ostao urezan u sjećanje, koji primjenjuje u odgoju svoje djece, a ujedno preporučuje i roditeljima svojih malih pacijenata. Pravilna ishrana u ranoj dobi djeteta, obično određuje i njegove životne navike u kasnijim godinama života. Svi mi znamo, šta je dobro za naše dijete, ali isto tako mnogi roditelji znaju da u praksi nije baš jednostavno ni uz brojne trikove privoliti dijete da se zdravo hrani. Šta u tom slučaju? Sigurni smo da će savjeti naše gošće itekako dobro doći mnogim roditeljima, naročito novopečenim, pa se nadamo vašem povjerenju i ovog četvrtak od 21:10 sati, kada je u programu televizije Slon Extra na rasporedu emisija „Iz ženskog ugla“.