Iz ženskog ugla – Upoznajte Dženitu Mujkanović, djevojku koja je svoj ljetni raspust provela pomažući ljudima i djeci Šri Lanke

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Sedamnaestogodišnja Dženita Mujkanović iz Tuzle za neke je sasvim obična tinejdžerka, ali za djecu iz Šri Lanke, ona je neko ko je bar na kratko uspio dodati boje njihovoj tužnoj svakodnevnici, gdje se zbog politike i generalno situacije u ovoj državi bore sa brojnim problemima i nedostacima. Zahvaljujući programima za mlade Dženita je aplicirala i dobila dozvolu da volontira u Šri Lanki, gdje je kako kaže otišla da svoje znanje stečeno u BiH prenese na tu djecu, koja su uskraćena za normalne uslove u školskim klupama. Ipak, kako kaže, vratila se sa spoznajom, da je ipak ona bila ta koja je naučena, jer su je ta djeca naučila istinskim vrijednostima, kao i tomu da je za sreću potrebno tako malo.

Dženita je odlučila da svoju priču i svoja iskustva iz Šri Lanke podijeli i sa gledateljima RTV SLON i to u emisiji „Iz ženskog ugla“, koju možete pogledati u programu televizije Slon Extra u četvrtak u 21:10 sati.

Zahvaljujući odličnim rezultatima u školi, ona je imala priliku posjetiti brojne svjetske metropole, što zbog školskih takmičenja, što zbog svog aktivizma i volonterizma. I kako kaže, tek kad dobijete priliku upoznati se sa problemima, koje imaju mnogo veće države od BiH, shvatite zapravo koliko je Bosna naša lijepa domovina, kulturološki bogata, raznolika i koliko trebamo biti sretni što živimo upravo u njoj. Bez obzira na sve probleme koje imamo, u mijenjaju istih ne možemo očekivati da sve drugi odrade, već bismo trebali vidjeti šta mi možemo uraditi da promijenimo stanje u našoj državi. Kada bi svaki pojedinac razmišljao tako, mnogo toga bi se u BiH za kratko vrijeme promijenilo na bolje. Upravo to, bila je njena poruke za sve ljude BiH.  Dženita je  zasigurno djevojka koja je osvojila srce cijele ekipe RTV SLON, koja je učestvovala u realizaciji emisije „Iz ženskog ugla“, a sigurni smo da će osvojiti i vas i motivisati da se svi zajedno uključimo u pozitivne promjene u našem društvu, krenuvši od svoje „avlije“. Nadamo se da ćemo i ovog četvrtka biti dragi gosti u vašim domovima.