Iz ženskog ugla – Elmir Krivalić:”Čovjek koji je pokazao da mladi mogu mijenjati svijet, samo ako im se pruži šansa”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kada imate jasan cilj i viziju sve je moguće, dokazao je to i Elmir Krivalić, glumac i direktor Bosanskog kulturnog centra Živinice. Nakon što je dugo bio na birou, zatim se okušao kao slobodan umjetnik, prezenter vijesti, radijski spiker, većinom u Sarajevu, odlučio je ipak vratit se u svoje Živinice i pokušati u njima vratiti taj umjetnički duh, koji im je nedostajao.

Živinice su uistinu rasadnik umjetnika iz svih branši, koji su se rado odazvali Elmirovom pozivu da vrate život u BKC Živinice. Nakon godina tišine u ovoj ustanovi kako je pod Elmirovom dirigentskom palicom ponovo se okuplja intelektualna publika svih uzrasta, ponovo se čuje muzika i smijeh.

Kako Elmir kaže vrijeme je da mladi dobiju šansu da mijenjaju stvari na bolje u našem društvu, što je i sam pokazao svojim primjerom. I dalje će se truditi da ako ništa bar da vrati publiku u teatar u institucije kulture, što mu je i bio prvobitan cilj. Priču ovog momka možete pogledati i poslušati u programu televizije Slon Extra i emisiji “Iz ženskog ugla” ovog četvrtka u 21:10 sati. Prijatelj i sponzor emisije Sarajevska pivara i lanac CM marketa.