0.5 C
Tuzla
07.12.2023.

Iz ženskog ugla – Inspirišite se uz životnu priču umjetnice Edine Selesković o njenom putu od New Yorka do Tuzle

Nova sezona emisije „Iz ženskog ugla“ donosi inspirativne priče dama, koje su pokazale da je samo nebo granica. Jedna od njih je zasigurno Edina Selesković, savremena umjetnica i direktorica Festivala savremene žene, koji je nedavno završen u Tuzli.

Edina je dobitnica mnogobrojnih svjetskih nagrada za umjetnost, a o svom umjetničkom putu od New Yorka do BiH, govori u ovosedmičnom izdanju emisije „Iz ženskog ugla“, koji možete pogledati u programu televizije Slon Extra u četvrtak od 21:10 sati.

Edina je još kao dijete odselila u SAD, gdje je i počela graditi svoju karijeru, te o svojim iskustvima koje je sticala širom svijeta, ohrabrit će umjetnike, koji još uvijek grade i traže svoj put, da uz pomoć savremenih tehnologija promovišu svoj rad i sami pokušaju ostvariti ino karijeru, te izgrade svoje ime, kako kod nas tako i u svijetu.

Ono što će našim gledateljkama zasigurno biti zanimljivo jeste i informacija o tome, koliko se život, kod nas razlikuje u odnosu na život u SAD, te šta je bio povod da se naša gošća iz New Yorka vrati u Tuzlu, gdje se ostvarila i an nekim drugim poljima izuzev umjetnosti, te još jednom dokazala da žena može sve, samo ukoliko to dovoljno želi. A Edina Selesković je to dokazala organizacijom Festivala savremene žene, koji lagano u našem gradu prerasta u tradiciju, a postaje prepoznatljiv i van granica BiH.

Po svoju dozu inspiracije, budite uz program televizije Slon Extra i ovog četvrtka od 21:10 sati i pogledajte novo izdanje emisije „Iz ženskog ugla“ u okviru koje donosimo priču savremene umjetnice Edine Selesković.

 

Vezane vijesti

TUZLA