Iz ženskog ugla – Jasna Alić “U životu sam se najviše trudila da u svoju djecu usadim čestitost i poštenje”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kompanija Lactalis BH sa svojim brendom Dukat i proizvodnom linijom Brzo& Fino Dukat vrhnje za kuhanje, donosi nam ovog četvrtka u emisiji „Iz ženskog ugla“  još jednu zanimljivu temu. Biti uspješna poslovna žena s jedne strane, te majka i supruga s druge, izazovi su sa kojim se danas bori savremena žena. Kako napraviti balans između poslovnih i privatnih obaveza u ovosedmičnom izdanju emisije odgovorila nam je dama, koja je sudeći po njenim rezultatima na svim poljima čini se uspjela naći balans, a radi se o Jasni Alić, vlasnici kompanije Menprom iz Tuzle.

Jasna je majka troje djece i kako kaže u cijeloj toj životnoj borbi, ono što je nastojala usaditi u svoju djecu jeste čestitost i ljudskost, jer jednog dana sve će proći i kompanija i novac i uspjeh, ostat će jedino tragovi naših djela po kojim će nas pamtiti drugi ljudi.

Ono što je neizostavno u porodičnoj rutini porodice Alić jeste kafa koju svako jutro u pola 9 pije sa svojim mužem Mensurom i kako kaže vrlo je bitno povjerenje i poštovanje među supružnicima, kada to postoji između dvoje ljudi uspješan i stabilan brak je zagarantovan. Nikada u životu nisu izostavljali djecu iz svih stvari koje su se dešavale kako u firmi, tako i van firmi. Uvijek su željeli da i njihova djeca budu uključena u sva dešavanja, te da bolje razumiju svoje roditelje, što se kasnije i ispostavilo kao dobitna kombinacija, jer su i njihova djeca uvijek znala sa čim se nose njihovi roditelji, a kasnije su i sami nastavili tu dobro utabanu stazu svojih roditelja.

O procesu gradnje sada već imperije Menprom, a ujedno i odgoju djece gospođa Alić je podijelila sa nama mnogo životnih mudrosti, koje je izvukla iz vlastitog iskustva, tako da će sigurni smo biti zanimljivo poslušati porodičnu priču porodice Alić, koja je u gradskim krugovima, rado viđena, što zbog toga što su uspješni poslovni ljudi, što zbog toga što su ostali prizemljeni i nisu dozvolili da ih novac i uspjeh oblikuju i promjene.

Nadamo se vašem povjerenju i ovog četvrtka u programu televizije Slon Extra od 21:10 sati.