Iz ženskog ugla – Kako na jednostavan način ojačati imunitet i spriječiti razvoj brojnih oboljenja?

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Kako popraviti imunitet, kako kod najmlađih tako i starijih, najčešće je pitanje, koje se u ovo doba godine postavlja ljekarima. Upravo o imunitetu i zdravlju govorimo u ovosedmičnom izdanju emisije „Iz ženskog ugla“, koju možete pogledati u programu televizije Slon Extra u četvrtak u 21:10 sati. Naša gošća je dr.med. Jasmina Bašanović. Od ove sedmice prijatelj i sponzor emisije je kompanija Lactalis BiH sa svojim brendom Dukat i njihovi proizvodi b. Aktiv LGG, kao i b.Aktiv LGG smoothie, kao prvi mliječni smoothie na tržištu, pripremljen od biranog voća i najpopularnijeg funkcionalnog jogurta. Ova linija je pravi izbor za sve one, koji su željni osvježavajućih okusa i novih voćnih kombinacija, te vode računa o zdravlju.

Mnogi stručnjaci ističu, kako je upravo imunitete temelj zdravlja, pa o tome šta je imunitet i koja je njegova uloga razgovarali smo sa dr. Bašanović, koja nam je dala i niz savjeta o tome kojim namirnicama opskrbiti frižider u ovo doba godine, kada nas na svakom ćošku vrebaju razni virusi. S njom smo razgovarali i o važnosti imunizacije, upotrebi antibiotika, ali i značaju probiotika u jačanju našeg imunog sistema.

Da li ste znali da oslabljen imunitet uzrokuje brojna oboljenja i stanja, poput: hroničnog umora, alergija, čestih upala, slabosti, probavnih tegoba , podložnost prehladi i gripi, ali i mnoga druga ozbiljnija oboljenja o kojima se sve više govori u posljednje vrijeme.

Zato je bitno na vrijeme raditi na jačanju imuniteta. Za zdravu jesen i jak imunitet, nadamo se da ćete i ovog četvrtka biti sa nama od 21:10 sati uz program televizije Slon Extra, a prijatelj emisije Lactalis je pripremio i iznenađenje za našu gošću.