Iz ženskog ugla – Kako ne izgubiti sebe u ubrzanom tempu života?

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Da li je moguće u ubrzanom tempu života pronaći svoj mir i živjeti bez stresa, koji je okidač za mnoge bolesti? Mnogi će reći nemoguća misija, ali ćemo u ovosedmičnom izdanju emisije „Iz ženskog ugla“ saznati šta stručnjaci kažu o tome. Naša gošća je psihoterapeutkinja Alma Tihić, a prijatelj emisije kompanija Lactalis BH sa svojim brendom Dukat i proizvodnom linijom Dukat vrhnje za kuhanje Brzo&Fino.

Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije u 2018. godini na svijetu je više od 70 posto zaposlenih osoba bilo pod stresom, a upravo ubrzani tempo života, prekovremeni sati, radni vikendi uzrok su sve većeg broja osoba koje pate od anksioznosti, depresije, napada panike, jer je ljudima sve teže pronaći vrijeme za sebe, za drage ljude, za hobije, mišljenja je naša gošća.

Kako ne izgubiti sebe u svakodnevnoj borbi za egzistenciju, sačuvati svoje zdravlje, ali i ne pokidati prijateljske i rodbinske veze, samo su neka od pitanja o kojima govorimo u emisiji „Iz ženskog ugla“. Vrlo je važno da njegujemo odnose sa drugim ljudima i da ne nosimo posao kući. Ono što će našim gledateljkama sigurni smo biti zanimljivo jeste i to kako otkriti da  je pravo vrijeme da promijenimo posao, bračnog partnera, koji su signali koji ukazuju da to više nije to i da je vrijeme za promjenu. Da li je svaki kraj, uistinu kraj ili prilika za novi početak? Naša gošća je vrlo slikovito odgovorila na ova pitanja, vodeći se primjerima svojih klijenata, pa se nadamo da ćete i ovog četvrtka biti uz program televizije Slon Extra i emisiju „Iz ženskog ugla“ koja je na rasporedu od 21:10 sati.