Iz ženskog ugla – Meho Sadiković: “Svaki dan se pitamo šta će biti s naše djece kada nas ne bude više”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Život roditelja, ali i djece s autizmom tema je kojom smo se ovog četvrtka bavili u emisiji “Iz ženskog ugla”, emisiji koju u programu televizije Slon Extra možete pogledati u 21:10 sati.

Meho Sadiković, otac je dvadesetdevetogodišnjeg Denisa, sada već momka s autizmom. Inače, Meho je dugogodišnji borac za svog Denisa, ali i za svu drugu djecu s autizmom na području našeg kantona. Kako Meho kaže:” Sve je dobro dok smo mi živi, ali šta će biti s naše djece nakon naše smrti?”.

To je pitanje koje svakodnevno sebi postavljaju i svi drugi roditelji koji imaju djecu sa ovim teškim oboljenjem, a država i ne radi puno po tom pitanju da se i za ovu djecu stvore uslovi koje bi trebali imati. Otvoreno i vrlo emotivno gospodin Sadiković je svoju priču od trenutka kada je ustanovljeno da njegov sin, njegova druga radost nakon kćerke Emine boluje od autizma, pa sve do danas podijelio sa našim gledaocima. Prijatelji i sponzori emisije Sarajevska pivara i lanac CM marketa. Nadamo se da ćemo i ovog četvrtka biti dragi gosti u vašim domovima.