Iz ženskog ugla – Priča talentovanog Ahmeda S. iz Tuzle o odrastanju u Domu za djecu bez roditeljskog staranja

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U ovosedmičnom izdanju emisije „Iz ženskog ugla“, donosimo toplu priču devetnaestogodišnjeg Ahmeda Sabitovića iz Tuzle o odrastanju u Domu za djecu bez roditeljskog staranja. Prije nekoliko dana Ahmed je na stranici ove ustanove objavio emotivnu priču o odrastanju u domu, gdje je istakao kako mnogi smatraju da je to najgore mjesto za život, ali to nije istina, Dom je njegova kuća i tu je njegova porodica, jer sva djeca koja žive tu, njegova su porodica, i zauvijek će ih smatrati svojom braćom i sestrama, a posebnu zahvalnost za ono što je danas upućuje vaspitačima, koji su ga uputili na pravi put i uvijek, čak i danas kada je izašao iz Doma bili tu za savjet i podršku.

Pred Ahmedom je sigurni smo svijetla budućnost, s obzirom da se radi o izuzetno talentovanom momku, koji se bavi fudbalom, piše pjesme, a nada se da će jednog dana izdati i knjigu. Dodaje, kako papir trpi sve ono što ne možemo ili nemamo snage ispričati drugima, upravo zbog toga pisanje je nešto bez čega ne može zamisliti svoju svakodnevnicu.

Kada su u pitanju njegove pjesme, on ima svoj youtube kanal (Aky tesei) gdje možete poslušati nešto iz njegove muzičke kuhinje i ko zna možda upravo zahvaljujući ovoj emisiji, neko prepozna njegov talenta, pa se i van države pročuje o umjetnosti ovog momka.

Pored priče o odrastanju u Domu, Ahmed otkriva i zašto svoju mamu smatra herojem, govori o susretu s njom nakon toliko godina, kako se osjećao, te ističe o kakvom boljem sutra se nada. Iskreno se nadamo da ćete u četvrtak od 21:10 sati biti uz program TV Slon Extra i emisiju „Iz ženskog ugla“ i da ćete poslušati priču ovog nevjerovatnog momka od kojeg možemo mnogo toga naučiti, kako život uprkos nedaćama može biti lijep, zavisi samo s koje tačke ga posmatramo. Ahmedu želimo puno sreće i uspjeha u ostvarivanju njegovih snova i ciljeva, jer sigurni smo da on može puno toga, samo mu treba pružiti priliku.