Iz ženskog ugla – Prvi put u ulozi očeva! Kako su se...

Iz ženskog ugla – Prvi put u ulozi očeva! Kako su se naši gosti snašli u mijenjaju pelena?

S obzirom da smo nedavno obilježili „Dan očeva“, emisija „Iz ženskog ugla“ ovaj put posvećena je očevima i to onim koji su to prvi put postali. Kako su se Adnan Krdžalić, novinar i Dejan Kovačević, medicinski radnik snašli u toj ulozi ili su bili tek pasivni posmatrači „drugog stanja“ kroz koje su prolazile njihove supruge, otkrit će nam ovog petka u 21:10 sati u programu televizije Slon extra.

Svaki od naših gostiju je priča za sebe. Tako nam Kovačević donosi priču o tome, kakvo je iznenađenje doživio kada je saznao da njegova supruga nosi blizance. A kroz razgovor s njim saznali smo da ovo nije rijedak slučaj u porodici njegove supruge, koja je i sama blizankinja. Uz dobru organizaciju i skladan brak sve se može stići, pa i raspodjela kućnih poslova i briga o bebama. Ipak, Dejan ističe kako je njegova supruga veliki heroj, jer nije mala stvar na svijet donijeti dvije zdrave i lijepe bebe.

Adnan Krdžalić ne samo da nije bio pasivni posmatrač „drugog stanja“ svoje supruge, već je bio i neko ko je uz nju bio na svim pregledima tokom trudnoće, te prisustvovao samom porodu. To još uvijek nije čest slučaj kod nas, pa je bilo zanimljivo slušati kako se Adnan snašao u toj ulozi. A otkrio je i zašto su on i supruga odlučili da njihova beba na svijet dođe u novootvorenom porodilištu „Plave poliklinike“ Tuzla. Možemo samo dodati da je njegova supruga Irma velika sretnica.

Zanimljivo je bilo slušati njihove priče o tome kako su se snašli u mijenjaju pelena, kako su podnijeli „drugo stanje“ svoje supruge, hormonske promjene, kako su reagovali kada su prvi put svoje bebe uzeli u ruke, te da li je bilo neprospavanih noći, suza zbog grčeva, urnebesnih i komičnih situacija.

Sigurni smo da ćete i ovog petka uživati uz emisiju „Iz ženskog ugla“, koja je na rasporedu u programu televizije Slon Extra u petak u 21:10 sati. Naši gosti Adnan Krdžalić i Dejan Kovačević. Gledanje emisije omogućila kompanija Bony sa svojim brendom Vitalis sokovi.