Iz ženskog ugla – Psihoterapeutkinja Alma Tihić koja mijenja naše živote na bolje i pomaže nam da prevaziđemo bračne, porodične i druge krize!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Psihoterapija, šta je i kada je vrijeme da potražimo pomoć psihoterapeuta, pitanja su kojim se bavimo u emisiji „Iz ženskog ugla“, koju možete pogledati u programu televizije Slon Extra ovog četvrtka u 21:10 sati.

Na naša pitanja odgovara priznata i poznata psihoterapeutkinja Alma Tihić, koja kaže da naše društvo jeste puno predrasuda kada je u pitanju posjeta i traženje pomoći od psihoterapeuta, ali da se vremenom razbijaju te predrasude i da je situacija mnogo bolja u odnosu na njene početke u ovom poslu.

Različiti su problemi sa kojima joj se ljudi obraćaju za pomoć, ali nekako akcenat je stavila na napade panike, anksioznost, mobing na poslu, odgoj djece, bračne probleme……

S obzirom da je emisija „Iz ženskog ugla“ stavili smo akcenat na naše dame, pa nas je zanimalo šta je to što ih najviše muči danas i nekako posebno se izdvaja činjenica što se mnoge dame ne mogu ostvariti u ulozi majke i to je ono što je itekako teško prihvatiti i za šta je definitivno potrebna pomoć psihoterapeuta.

Alma Tihić nam otkriva i da li je brak danas u krizi, barem sudeći po broju onih koji joj se obraćaju zbog bračnih problema, kao i koji je ključ da se prevaziđu bračni problemi.

I ono što će zasigurno privući veliku pažnju javnosti, jeste odgoj djece u današnje vrijeme. Mnoge su izazovi modernog društva i teško je djeci danas utkati vrijednosti da bi jednog dana bili dobri, organizovani, uspješni ljudi. Tihić nam otkriva kako prevazići to što su djeca nezainteresovana za zadatke koje im roditelji zadaju i šta bi trebali promijeniti u odgoju, ali i svom odnosu sa djecom.

Sigurni smo da će u ovom izdanju emisije „Iz ženskog ugla“ svako pronaći dio za sebe s obzirom da smo obuhvatili mnoga životna polja i odnose. S toga se nadamo da ćemo i ovog četvrtka biti dragi gosti u vašim domovima. Gledanje emisije „Iz ženskog ugla“ omogućila Sarajevska pivara i lanac CM marketa. Gledamo se!