Iz ženskog ugla – dr.sc. Vahida Djedović:“Preljube su najčešći razlog razvoda – Zašto varamo i tako lako uskačemo u tuđe krevete?“

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Kada govorimo o ljubavi, moramo znati napraviti razliku između romantične ljubavi, koju nam serviraju Holivudski filmovi i prave ljubavi, koja je danas rijetka, ali postoji kazala nam je dr.sc. Vahida Djedović, psihoterapeutkinja i književnica, autorica dvije knjige od koje je najpoznatija posljednja pod nazivom „Terapeut ljubavi“. Upravo ona ili kako je mnogi zovu „doktorica za ljubav“ naša  je ovosedmična gošća u emisiji „Iz ženskog ugla“, koju možete pogledati u programu televizije Slon Extra. Da bismo imali pravu ljubav, sami moramo biti prava osoba i znati šta tražimo i šta želimo u životu. To su polazne tačke jedne uspješne ljubavne priče.

Nažalost, u posljednje vrijeme evidentan je broj porasta razvoda u cijeloj državi,  a osobito u TK, kao najmnogoljudnijem kantonu u državi. Kako nam je kazala Djedović, najčešći razlog razvoda brakova u BiH upravo su prevare, a zanimljivo je da su muškarci ti koji će prije partnerki oprostiti prevaru, nego žene partnerima. Žene se mnogo teže nose sa tim. Jedan od uzroka prevare je nezadovoljstvo u vezi/braku. Razvod se svrstava u drugu najveću bol, koja osobu može pogoditi u životu i zato je bitno govoriti i o tome, kako nastaviti život nakon razvoda? Sve su to teme o kojima smo govorili sa „doktoricom za ljubav“.

Kod nas još uvijek nije toliko popularno predbračno savjetovanje, što je topla preporuka dr. Djedović svima onima koji se pripremaju za ovaj veliki korak u životu. Također u emisiji smo govorili i o tome, zašto se odnosi između partnera drastično mijenjaju u braku i prije? Koje su to greške koje pravimo u  braku, kao i kako unijeti strast u vezu i brak?

Ukoliko još uvijek niste pročitali knjigu „Terapeut ljubavi“, budite onda sa nama u programu televizije Slon Extra u četvrtak u 21:10 sati, jer vjerujemo da će svako pronaći dio sebe u priči o ljubavi. A mi ćemo iskoristiti priliku i najaviti i narednu knjigu naše gošće, koja je za naše podneblje malo škakljiva, a zvat će se „Kako voditi ljubav?“.  Radujemo se vašem povjerenju i ove sedmice! Prijatelj emisije “Iz ženskog ugla”, kopmanija Džajić komerc.