Iz ženskog ugla – Terapeutkinja Anisa Kadrić o hidžami i bolestima koje možemo izliječiti uz pomoć ovog tretmana!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U posljednje vrijeme sve češće se susrećemo sa terminologijom hidžama. Iako je ovo zahvat koji se od davnina koristi, na našem području ova metoda je tek zaživjela, ali već usluge hidžame nude brojni kozmetički saloni.  Upravo o hidžami govorimo u ovosedmičnom izdanju emisije „Iz ženskog ugla“, koju možete pogledati u programu televizije Slon Extra večeras u 21:10 sati, a naša gošća je Anisa Kadrić, certificirana terapeutkinja.

Hidžama je medicinska metoda koja spada u domen male hirurgije. Predstavlja metodu
lokalnog puštanja krvi
. Izvodi zarezivanjem kože, sterilnim i jednokratnim instrumentima, te vakuum čašicama u određenim regijama. Na spomenuti način se eliminira sadržaj iz
potkožnog tkiva . Smatra se da je krv, koja leži pod kožom, puna toksina i da to može izazvati bolnost. Upravo zbog toga hidžama je lijek za mnoge bolesti, čak mnogi tvrde da su pomoću hidžame izliječili nekoliko vrsta raka, probleme s probavom, riješili se problema s visokim krvnim pritiskom, migrena, raznih upala, ali i steriliteta.

Pored svih ovih zdravstvenih benefita hidžame, mnogi se plaše tog zahvata, a kako nam je kazala naša gošća, razlog tomu je što ljudi informacije traže na pogrešnim mjestima, putem interneta, gdje zaista ono što se prezentuje je daleko od onoga kako zapravo cjelokupan taj proces izgleda, koji nije bolan, što je također bitno spomenut, čak mnogi tvrde da kada bi morali birati između masaže i hidžame, izabrali bi hidžamu, jer se čovjek poslije hidžame osjeća narodski rečeno „restartovan“.

 

Tokom emisije Anisa nam je objasnila kako prepoznati prave terapeute koji izvode hidžamu, kako znati da li je alat kojim se radi hidžama sterilan, te kome se preporučuje, a kome ne hidžama.

 

Odgovore na ova, kao i mnoga druga pitanja vezana za ovaj postupak, saznat ćete ukoliko večeras budete sa nama u 21:10 sati u programu televizije Slon Extra.