Iz ženskog ugla – Tuzlak Edin Mujić otkriva kako je pobijedio opaku bolest

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U ovosedmičnom izdanju emisije „Iz ženskog ugla“, koju možete pogledati u programu televizije Slon Extra u četvrtak od 21:10 sati, donosimo emotivnu ispovijest Edina Mujića iz Tuzle, koji se uspio izliječiti od Hodgkinsonove bolesti, koja je u njegovom slučaju dostigla četvrti stadij.

U ljeto prošle godine objavili smo apel za pomoć ovom mladom čovjeku, nije trebalo mnogo vremena da se BiH ujedini kako bi mu se pomoglo, no bez njegovog optimizma zasigurno ova bitka ne bi bila dobivena.

Tokom razgovora Edin otkriva detalje iz svog života od dijagnoze, pa do izlječenja, te navodi šta mu je u cijelom tom procesu najteže padalo, šta mu je bilo motivacija, ko su ljudi koji su bili uz njega, te čemu i kome najviše može zahvaliti za svoje izlječenje. Kako je naveo, borba se i dalje nastavlja, bez obzira što posljednji nalazi pokazuju da je u potpunosti izliječen, ali kako kaže niko mu ne može garantovati da se bolest neće vratitit, zato uvijek treba biti na oprezu, a gostovanje u našoj emisiji iskoristio je i da ukaže svima na važnost preventivnih pregleda, jer sve je mnogo lakše kada se bolest otkrije na vrijeme.

U narednom periodu trudit će se da svojim primjerom olakša proces oporavka onima, koji se nalaze u borbi koju je on na svu sreću dobio, te da ukaže svima na činjenicu koliko smo sretni kada imamo zdravlje.

Nadamo se da ćete i ove sedmice biti uz program televizije Slon Extra i emisiju „Iz ženskog ugla“.