Iz ženskog ugla – Zanimljivi načini pravljenja kafe, ali i tradicija ispijanja ovog napitka širom svijeta

     

U Bosni i Hercegovini, bez kafe nema priče. Upravo o tradiciji ispijanja kafe govorimo u ovosedmičnom izdanju emisije „Iz ženskog ugla“, koju možete pogledati u programu televizije Slon Extra u četvrtak od 21:10 sati, a naš gost je uvaženi profesor nutricionizma Midhat Jašić.

Profesor Jašić je za vrijeme svog akademskog rada s pravom možemo reći obišao pola svijeta i upoznao se sa različitim kulturama, tradicijama, ali i raznim vrstama i aromama kafe, pa će biti zanimljivo poslušati njegove priče iz raznih krajeva svijeta, ali i načine pripreme kafe na pojedinim kontinentima.

U posljednje vrijeme sve su glasnije priče i dileme o tome da li je kafa zdrava ili štetna. N aradost kafoljubaca profesor ističe da nema naučnih studija koje su ponudile valjane dokaze da kafa može biti štetna, ipak umjerenost je potrebna u svemu, pa tako i u ispijanju ovog za mnoge omiljenog napitka, ali i omiljene rutine, kojom počinju dan.

Nadamo se da ćete i ovog četvrtka biti uz program televizije Slon Extra i emisiju „Iz ženskog ugla“ u programu televizije Slon Extra od 21:10 sati. Prijatelj emisije je kompanija Lactalis BH sa svojim brendom Dukat i proizvodnom linijom Dukat mlijeko.