IZ ŽENSKOG UGLA

IZ ŽENSKOG UGLA

Nudžejma Softić, najbolji je pokazatelj da i sa lokalne stanice kreću vozovi za snove. Nudžejma je jedna od najinspirativnijih osoba u BiH, a o njenim uspjesima možete saznati više u emisiju „Iz ženskog ugla“ .

 

Još uvijek u našem društvu postoje djevojke, koje odišu umjerenošću, pristojnošću, finim odgojem, ali i velikim talentom. Upravo tako bi se mogla i opisat naša gošća u emisiji „Iz ženskog ugla“ Zana Tahirović, talentovana umjetnica kaligrafije iz Gračanice. Postoji mnogo definicija kaligrafije, ali najkraće rečeno to je umjetnost lijepog pisanja. Zana svojim talentom i svojim djelima, već osvaja region, a o ovoj nimalo lakoj umjetnosti govorila je u emisiji „Iz ženskog ugla“, ali smo se dotakli i tema vezanih za bh. tradiciju, odgoj današnje omladine, ciljeve u životu, ali i o još mnogo lijepih stvari, jer sa ovakvom umjetnicom samo se o lijepom i može pisati i pričati. Sve prave vrijednosti još uvijek nisu izgubljene u našem društvu, a u to ćete se uvjeriti baš ovog petka, pa vas očekujemo u „ženskom uglu“, a ne zaboravite za vrijeme trajanja emisije uživati u vašim omiljenim sokovima kompanije Bony, koja je i omogućila gledanje emisije.

Ovosedmična emisija „Iz ženskog ugla“ posvećena je Jasmini Šehanović, najmlađoj profesorici violine u BiH. Kada smo spomenuli Jasminu, ne možemo da se ne osvrnemo i na njenu uspješnu sestru Dženanu, koju su svjetski mediji prozvali „čudom od djeteta“ zbog talenta, kojim je još u osnovnoj školi osvajala publiku na brojnim scenama, kako u BiH, tako i šire. Porodica Šehanović je jedna od rijetkih porodica u BiH, kojima je pošlo za rukom da iznjedre, dva nevjerovatna talenta, dvije prelijepe, ali i talentovane sestre. Slijedom toga, s Jasminom smo razgovarali o njenoj porodici, kako su njeni roditelji prepoznali i razvijali talenat kod djece, šta je to specifično kod talentovane djece i kako je to danas biti „čudo od djeteta“ u BiH? Jasmina je četiri godine srednje škole zbog svog iznimnog talenta završila za dvije godine i danas u Muzičkoj školi u Tuzli predaje violinu djeci, koja su skoro, pa njeni vršnjaci. To nije baš svakidašnja situacija u našoj državi.
Znala je i po deset sati dnevno da vježba, a ljubav prema muzici, muziciranju, njen talenat omogućili su joj da proputuje svijet i u emisiji „Iz ženskog ugla“ podijeli razne anegdote i lijepe situacije sa dosadašnjih nastupa i putovanja. Gledanje emisije omogućila kompanija Bony sa svojim brendom Vitalis sokovi.

U ovosedmičnoj emisiji „Iz ženskog ugla“ ugostili smo buduće doktorice, a trenutno studentice na Medicinskom fakultetu u Tuzli Enu Bijesović i Irmu Efendić. U medijima danas se sve više govori o odlasku mladih iz Bosne i Hercegovine, pa se svi s razlogom plaše za svoju budućnost i pitaju se „Ko će nas to liječiti u budućnosti“. Ipak, dok je ovakve mladosti, razloga za brigu nemamo. Pogledajte snimak.

 

„Jedna šolja, jedan korak“ naziv je humanitarne akcije koju je Naida Zulum Ključić pokrenula, kako bi prikupila sredstva za liječenje svoje kćerke Iris, koja je jedna od onih prijevremeno rođenih beba, doživjela je i kliničku smrt, a dijagnosticirana joj je cerebralna paraliza. Upravo o ovoj borbenoj majci i njenoj ideji da izradom ukrasnih šolja sakupi novac, kako bi svojoj kćerki pružila najbolju njegu i liječenje govorimo u ovosedmičnom izdanju emisije “Iz ženskog ugla”. Pogledajte snimak.

 

Žene u politici tema je ovosedmičnog izdanja emisije „Iz ženskog ugla“. Nažalost, Bosna i Hercegovina još uvijek je konzervativna i patrijahalna država u kojoj se poslovi dijele na muške i ženske. Što se najbolje pokazuje nakon izbora, kada jako mali procenat žena dobije svoje mjesto na političkoj sceni. Zašto je to tako, otkrivaju naše gošće Lejla Vuković i Amila Hodžić, zastupnice u Skupštini TK, koje su dugogodišnjom borbom, dobrim prijedlozima, upornošću, uspjele pridobiti povjerenje svojih sugrađana. One šalju poruku da politika ipak nije „muški“ posao. Pogledajte snimak emisije.

 

S obzirom da smo nedavno obilježili „Dan očeva“, emisija „Iz ženskog ugla“ ovaj put posvećena je očevima i to onim koji su to prvi put postali. Kako su se Adnan Krdžalić, novinar i Dejan Kovačević, medicinski radnik snašli u toj ulozi ili su bili tek pasivni posmatrači „drugog stanja“ kroz koje su prolazile njihove supruge, otkrit će nam u ovosedmičnoj emisiji ”Iz ženskog ugla”. Pogledajte snimak emisije.

 

Oni su bili tamo gdje je pokucati na vrata bilo najpotrebnije, posjetili su bolesne, nahranili gladne, gradili kuće onima koji nisu imali gdje da žive, sakupljali novac za bolesne. Oni su humanitarci TK! U specijalnom izdanju emisije „Iz ženskog ugla“ donose priču o ljudima zaboravljenim od svih, ali i priču o dobrim ljudima koji bez obzira gdje živjeli ne zaboravljaju siromašne, gladne i bolesne. Poslušajte priču o humanosti i dobrim ljudima! Gosti emisije: Zaim Bešić, Damir Džambić, Smirna Devine i Jasmin Nurkić. Pogledajte snimak emisije.

 

Tridesetsedmogodišnja Almedina Čamdžić iz Vozuće, kod Zavidovića, prije osamnaest godina doživjela je saobraćajnu nesreću, koja joj je preko noći promijenila život. Nakon psihičkog i fizičkog sloma, nakon informacije da će njen život biti vezan za invalidska kolica Almedina je ipak shvatila da se sve dešava s razlogom, te je odlučila da ne klone duhom i pokrenula je u skladu sa svojim mogućnostima svoj hobi u biznis, koji je rezultirao otvaranjem njene firme ili kako ona skromno kaže obrta. U ovosedmičnoj emisiji ”Iz ženskog ugla” pogledajte njenu priču!

 

Da li ste znali da se smola može iskoristiti za izradu nakita? To je otkrila naša gošća u emisiji „Iz ženskog ugla“ Amra Hanić, koja pravi nakit od smole ili bolje reći stvara umjetnost. Poslušajte njenu priču!

 

Tokom takmičenja u jednom muzičkom show programu naši gosti u emisiji „Iz ženskog ugla“ su se upoznali i tako kreće njihova priča. Kako oni kažu, nekako su im se energije spojile, te su prijateljstvo nastavili i van show-a i takmičenja, a iz njihovog prijateljstva nastale se u i obrade raznih pjesama, kao i pozivi za nastupe. Poznati tuzlanski klupski pjevač Edin Nalović Nala i njegova kolegica Amra Bratić, gosti su u emisiji „Iz ženskog ugla“ u okviru koje su govorili o muško – ženskim prijateljstvima. Pogledajte i poslušajte njihovu priču!

 

„Mom srebreničkom heroju“, knjiga je autorice Sabine Mehmedović, koja je preživjela genocid u Srebrenici i zapamtila sve strahote nesretnog rata 90-tih godina u kojem je izgubila oca i sve uže muške članove porodice. Iz Srebrenice je sa majkom, nenom i dvije sestre izbjegla u sigurnu zonu na području TK. Kako su se snašle tada i šta su sve preživjele otkrivaju u emisiji „Iz ženskog ugla“. Sabina je sa sobom povela i svoju namlađu sestru Mersihu Hodžić, koja nikada nije upoznala oca, jer je rođena u izbjeglištvu, kada su im oca već odveli. Pogledajte snimak emisije!

 

Kako prepoznati talenat kod djeteta za pjevanje? U posljednje vrijeme sve je više muzičkih takmičenja za djecu, da li roditelji griješe kada prijavljuju djecu na te audicije, koliko to donosi štete razvoju djeteta i izgradnji samopouzdanja, a koliko koristi? Na sva ova pitanja odgovara vrhunski stručnjak iz oblasti solo pjevanja, uvažena profesorica Lejla Teskeredžić. Pogledajte snimak emisije ”Iz ženskog ugla”.

”Ženska lobi grupa“ okuplja jake, uspješne i ambiciozne žene, koje žele osnažiti svoje sugrađanke da se bore za svoja prava i visoke funkcije u društvu. Zato smo se u emisiji „Iz ženskog ugla“ bavili pitanjem male zastupljenosti žena u javnom životu naše države. Kako to promijeniti i kako riješiti gorući problem sve manje zastupljenosti rodne ravnopravnosti u bh. društvu? Odgovore na ova pitanja imaju naše gošće u emisiji „Iz ženskog ugla“: Ernesa Mešić i Hanifa Kantić, članice tuzlanske „Ženske lobi grupe“. Pogledajte snimak emisije.

 

„Babo moj, da li da berem maline po 0,30 feninga ili da čekiram diplomu preko grane?“, pitala se to naša mlada Tuzlanka Maida Hamzić, maturantica gimnazije „Ismet Mujezinović“, književnica i članica „Pozorišta Mladih Tuzle“. Da li je pronašla odgovor na svoju višemjesečnu dilemu, Maida otkriva u emisiji „Iz ženskog ugla“. Pogledajte snimak.

 

Aktivisti za zaštitu životinja Mirza Mustafagić i Lejla Trle donose nevjerovatne priče o napuštenim psima i mačkama sa tuzlanskih ulica, ali i akcijama njihovog spašavanja, te udomljavanja. Ne kaže se džaba da se o čovjekovom srcu najbolje može suditi po njegovom odnosu prema životinjama. Studio je bio pun naših krzneninh prijatelja, pa ne propustite pogledati emisiju „Iz ženskog ugla“. Nakon ove emisije, možda baš i vi dom odlučite pružiti nekom pujdi ili maci sa tuzlanskih ulica. Pogledajte snimak.

 

Ljubavni život naših sportista u potpunoj je sjeni, spram njihovih rezultata. Ipak, u emisiji „Iz ženskog ugla“ odlučili smo zaviriti malo i u taj segment društva i otkriti kakav je ljubavni život naših sportista, imaju li problema s djevojkama, te da li su na meti tzv. sponzoruša? Gosti emisije: Dina Kahrimanović i Enes Latifagić. Pogledajte snimak.

 

Dok neki vode bitku s minusima napolju, drugi vode bitku s plusevima na vagi. U ovosedmičnoj emisiji „Iz ženskog ugla“ donosimo priču djevojke koja je na zdrav način za samo četiri mjeseca izgubila 20 kg, a uz sve to govorimo i o dijetalnim namirnicima, koje ipak sadržavaju „šećer“. Gošće u studiju: Samra Omazić i doc.dr. Marizela Šabanović. Pogledajte snimak emisije.

 

Sa pjevačiom Majom Berović kroz emisiju „Iz ženskog ugla“ riječju smo prošetali ulicama njenog djetinjstva. Otkrili kako je nakon uspjeha na muzičkoj sceni i regionalne popularnosti doživljavaju njeni prijatelji iz djetinjstva, komšije i kako je danas proći ulicama kojima je odrastala. Pričajući o djetinjstvu i karijeri na trenutak smo pomislili da će i zaplakati, a da li su to bile suze, emocije, sjeta ili nešto drugo saznajte u Novogodišnjem specijalnom izdanju emisije „Iz ženskog ugla“. Pogledajte snimak emisije.

 

Za njega kažu da je prvi osmijeh balkanske estrade, a za nju da je žena koja živi paralelan život, u jednom je uspješna estradna umjetnica, a u drugom brižna majka i domaćica. U emisiji „Iz ženskog ugla“ Ljubomir Perućica i Biljana Sečivanović, Zvezde Granda.

Sa njima smo u Tuzli razgovarali o svemu onome što se dešava iza scene. Otkrili su nam i drugu stranu javnog života, prisjetili se djetinjstva, a Ljubomir nam je i zapjevao pjesmu kojom osvaja djevojke.

Priča o „Zvezdama Granda“, ali iz drugog ugla u odnosu na onaj koji ste navikli do sada. Pogledajte snimak emisije.

 

„Najteži trenutak je bio, kada je rekao: ”Ja ovakvim životom više živjeti ne mogu!“ , priču o djeci ulice započinje Elma Devedžić iz Udruženja „Zemlja djece“ Tuzla.

Danijela Kaloci iz Udruženja „Vive žene“ Tuzla nas je u studiju sve rastužila sa pričom o djevojčici koja je bila žrtva seksualnog nasilja od strane svog očuha. Na svu sreću iz tog pakla, izvukla se zahvaljujući svom djedu koji je prepoznao nasilje i prijavio nadležnim.

O djeci ulice, djeci i ženama žrtvama nasilja govorili smo u ovosedmičnoj emisiji „Iz ženskog ugla“. Naše gošće su Danijela Kaloci, udruženje građana „Vive žene“ i Elma Devedžić iz Udruženja „Zemlja djece“ iz Tuzle.

Takvih slučajeva je nažalost mnogo u našem društvu, a svi mi se moramo zapitati, koliko smo dobri prosvjetni radnici, komšije, prijatelji i rodbina, kada žmirimo na nasilje, koje se dešava i u našoj okolini.

Ne zaboravite „Ne prijaviti nasilje, znači da i sami postajete sudionik istog!“

Pogledajte snimak emisije.

 

Bračni par Muminović iz Živinica pravi su primjer kako prava ljubav danas ipak postoji. Bili su velika podrška jedno drugom tokom studiranja kada su bili razdvojeni s obzirom da je on već radio u Prvoj osnovnoj školi u Živinicama, odjeljenje Osnovne muzičke škole, kao profesor harmonike, a ona studirala isti predmet na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, gdje je tokom studiranja i živjela. No njihova ljubav je pobijedila sve te kilometre, razdvojenost….. Oni su dokazali da prava ljubav svaku bitku dobija. Pogledajte njihovu priču u emisiji ”Iz ženskog ugla”.

 

Tražite posao? Čekate poziv s biroa, ali taj poziv ne stiže, postajete već frustrirani. Mi imamo priču koja će vam dati nadu u bolje sutra i možda vas motivisati da napravite prvi korak ka poslu iz snova. Ne kaže se džaba „Pazi šta želiš možda ti se ostvari“. Upravo to se dogodilo našim gošćama iz emisije „Iz ženskog ugla“. Uz dosta volje, malo kreativnosti i veliku želju one danas žive i rade svoj posao iz snova.

Aida Karamović, mlada je djevojka iz Kaknja, koja je u svojoj kućnoj radinosti počela praviti razne maske i kreme za lice, no nakon što su kvalitet njenih proizvoda prepoznale njene prijateljice, koje su je motivisale da svoje proizvode počne prezentovati i prodavati putem društvenih mreža, njena priča i počinje. Aida danas s pravom može reći da je od svoje stranice Prirodna kozmetika Le&La by Aida Karamovic, napravila jedan bh. brend, koji prepoznaju i njene klijentice van granica BiH.

Poziv s biroa za posao nije čekala ni naša gošća Amra Meholjić, koja je oduvijek sanjala da ima svoj salon vjenčanica i salon ljepote. Prve korake ka ostvarenju tih snova počela je iz svog doma, gdje je pružala usluge nadogradnje i geliranja noktiju, izrade i prodaje pozivnica za vjenčanje, ali i cijele palete ukrasnih detalja za svadbe. Malo po malo uz pomoć muža, porodice i prijatelja, otvorila je jedan od najljepših salona za vjenčanice u Tuzli Nautilus Studio Wedding & Beauty. No međutim ni njen uspjeh se nije dogodio preko noći.
Pogledajte snimak emisije ”Iz ženskog ugla”.

Prave dame za pravu temu i ovog petka u emisiji „Iz ženskog ugla“, govorimo o tome ko su bolji vozači žene ili muškarci? Kroz emisiju ćemo upoznati instruktoricu vožnje u auto skoli „MIMS“ Tuzla, gospođu Muhibu Memić, kao i jedinu taksi vozačicu u Tuzli Admiru Salčinović.

Njihove priče su zanimljive, pune anegdota sa ljudima sa kojim se svakodnevno susreću, pa će nam otkriti sa kakvim se ljudima, ali i situacijama svakodnevno susreću, a ovo je ujedno i prilika za sve buduće vozače i vozačice da poslušaju šta ove uspješne dame imaju reći, jer neke od njihovih priča će vas zasigurno navesti na razmišljanje o tome, kako već sutra svi mi da budemo dobri vozači.
Pogledajte snimak.

 

Koliko ste puta čuli onu izreku „Da bismo bili sretni, potrebno je hraniti ne samo tijelo nego i dušu“. Naše gošće u ovosedmičnoj emisiji „Iz ženskog ugla“, otkrile su lijek za sve bolesti u vidu joge o kojoj bi se dalo pričati danima, mjesecima, godinama, ali smo se potrudili da i vama približimo ovaj vid meditacije, koja će vam otkloniti bolove i unijeti harmoniju i sreću u vaš život.

U emisiji ”Iz ženskog ugla” otkrijte i zašto je joga slavnim osobama postala stil života. Od sada i vi možete praktikovati jogu čak i u svom domu i isprazniti iz svog organizma sve ono što vam crpi energiju i čini vas bolesnim, frustriranim, nezadovoljnim.

Druženje sa vama omogućili su naši sponzori i prijatelji emisije Vitalis sokovi i LC Waikiki.

Gošće emisije: Snežana Sarihodžić i Mira Vilušić.

Pogledajte snimak.

 

Idu li majčinstvo i karijera zajedno, pitanje je kojim smo se bavili u novom izdanju emisije „Iz ženskog ugla“.

Naša gošća Lejla Arnaut iz Udruženja „Žene ženama“ otkriva da li će se diskriminaciji trudnica u našem društvu konačno stati u kraj, govorimo i o ujednačavanju porodiljskih naknada na nivou FBiH, jer je poznato da se te naknade razlikuju ne samo od kantona do kantona, već i od općine do općine.

Kako dokazati diskriminaciju? Šta kada zbog trudnoće ostanemo bez posla? Kako se boriti za svoja prava i ko nam u tome može pomoći?

Ovo je priča za sve sadašnje i buduće mame! I RTV Slon – Tuzla je među prvim dala podršku kampanji „Recimo (NE) Diskriminaciji trudnica“!
Pogledajte snimak emisije.

 

Botoks ili podmlađivanje lica davno je prestao biti trend koji se vezao samo za poznate ičnosti i crveni tepih. Sve više na ubrizgavanje botoksa odlučuje se i obične žene.

O botoksu i podmlađivanju govorimo u ovosedmičnoj emisiji ”Iz ženskog ugla” sa prof. dr. Edinom Suljagićem, koji nam dolazi iz Dermatološko – kozmetičkog centra ”Farah” Tuzla.

U emisiji razbijamo i predrasude i stereotipe o tome, da li botoks izaziva ovisnost, da li je tačno ono što kažu što je više botoksa manje je smijeha, je li botoks štetan i još mnogo toga što vas zanima, a niste do sada imali koga da pitate. Pogledajte snimak emisije.

 

U ovosedmičnoj emisiji „Iz ženskog ugla“ ugostili smo istinske heroine našeg doba, gospođu Vasvu Kulić iz udruženja „Nijemi Krik“ iz Kalesije, koja već pet godina vodi bitku s rakom, a tu je i mlada dama Minka Mešić, koja je prije tri godine zbog iste bolesti ostala bez majke, a sada je podrška ženama oboljelim od ove bolesti.

Gospođa Kulić u emisiji otkriva kako su joj nakon prvih nalaza doktori prognozirali jedva godinu života, a od tada je već prošlo pet godina. Kako je „prevarila“ rak, pobijedila depresiju, čiju podršku je imala, kako su na to sve reagovala njena djeca…? To su samo neka od pitanja na koja nam odgovara.

S druge strane imamo i gospođu Minku Mešić, koja je moralna podrška ženama iz već pomenutog udruženja, koja nam otkriva za čim najviše u životu žale žene oboljele od karcinoma, šta bi da se mogu vratiti u vrijeme prije nemilih nalaza promijenili u svom životu…? Pogledajte snimak emisije.

 

Koliko ste puta čuli da se u trudnoći ne smije farbati kosa, konzumirati određena vrsta lijekova, pa čak ni jesti neke vrste namirnica, koje ste do tada možda svakodnevno konzumirali.

Šta je istina od toga? Razbijamo trudničke predrasude, a u tome nam pomažu naše gošće Jasmina Sejdinović, glavna medicinska sestra Službe za zdravstvenu zaštitu žena i trudnica, kao i dr. Zumra Begić, koja nam dolazi iz privatne ginekološke ordinacije Begić Kalesija. Pogledajte snimak ovosedmične emisije ”Iz ženskog ugla”.

”Onaj ko zna da voli, ne bi ništa drugo trebalo da radi“, rekao je jednom davno Duško Radović. Upravo to bi najbliže moglo da opiše životnu misiju naših gostiju u prvom izdanju emisije „Iz ženskog ugla“ u novoj sezoni u okviru koje govorimo o hraniteljstvu.

Emotivna ispovijest oca, gospodina Mehe Altumbabića, koji je pored svoje biološke djece prihvatio ulogu hranitelja još troje djece iz „Doma za djecu bez roditeljskog staranja“. Šta ga je motivisalo na to, prvi susret sa djecom, prvi dani mališana u novoj kući, suze, zahvalnost i još mnogo toga.

Sa druge strane tu je i mlada dama Vildana Zrnanović iz Centra za socijalni rad Tuzla, koja govori o tome šta moramo znati prije no preuzmemo ulogu hranitelja, kako olakšati period prilagođavanja mališana u novom domu i još mnogo toga sa stručnog aspekta. Pogledajte snimak emisije.

Nakon posljednjeg koncerta u Tuzli, Goca Tržan je po drugi put stala na ludi kamen, no ovaj put sa dosta mlađim muškarcem.  Šta je za nju fatalan muškarac, šta cijeni u prijateljstvu, kakva je u kuhinji…..I koja pjesma je njena lična karta? Tuzla joj kaže uvijek donese dobre stvari u životu.  Samo za vas otvoreno o svemu pomalo u emisiji „Iz ženskog ugla“, govori Goca Tržan. Pogledajte snimak emisije.

Medicinske sestre Alma Kurt i Indira Đapo, kroz emisiju „Iz ženskog ugla“, podijelile su neke od nevjerovatnih emotivnih, tužnih, ali i sretnih priča iz njihove dugogodišnje karijere. Ne kaže se džaba „Kada spasite jedan život, zovu vas herojem, ali kada spasite stotine života, onda vas zovu medicinska sestra“. Jedno od najhumanijih zanimanja današnjice. Biti medicinska sestra, ne znači samo imati diplomu, to znači biti sestra i srcem i dušom. Kroz njihove ruke, prošlo je na stotine pacijenata, ljudima kojima je itekako bila potrebna pomoć. Neke od njihovih priča su sa sretnim, a neke sa tužnim završetkom.

Kroz suze se prisjećaju kobne noći 25. maja 1995. godine. Kobne noći, stradanja tuzlanske mladosti. Noći koja ih je zauvijek promijenila. Pogledajte snimak emisije.

U emisiji “Iz ženskog ugla” nikad zanimljivije gošće! Kako je tatina mezimica postala žena vojnik, na ovo pitanje odgovara nam Romana Ramadanović, profesionalni vojnik Oružanih snaga BiH. Da li joj kolege nekada progledaju kroz prste za vrijeme napornih dugotrajnih vježbi i aktivnosti, te da li je prihvataju, kao ravnopravnu kolegicu? Da li žali zbog toga što je štikle zamijenila vojničkim čizmama, te koje je lekcije naučila za vrijeme svog rada u Oružanim snagama.

Dajana Đurić iz Brčkog je zbog ljubavi odustala od posla tjelohranitelja, ali svoju sreću je pronašla na drugoj adresi. Ona je jedina žena dimnjačarka u BiH. Za sve one koji tvrde da je odžačarstvo prljav posao, poručuje, odijelo se može oprati, ali obraz nikada. Trudi se unijeti radost u mnoge domove, jer topao dom je sreća. Kaže da često voli ostati neko vrijeme sjediti na krovu pored dimnjaka i uživati u pejzažu, koji se pruža sa te kuće, jer voli gledati svijet iz ptičije perspektive. Šta je sve pronalazila u dimnjacima i kakve sve ljude upoznavala tokom svojih intervencija, otkriva u emisiji „Iz ženskog ugla“.

Za naše gošće u ovosedmičnoj emisiji „Iz ženskog ugla“ s pravom možemo reći da su „žene, majke, kraljice”. Tatjana Paunoski stoji iza velike bh. kompanije Bingo, dok je Jasmina Trumić, rukovodilac prodaje kompanije Omega, ali pored svega toga titula koju ne bi mijenjale ni za sve karijere svijeta, je titula majke.

Idu li majčinstvo i karijera zajedno? One su dokaz da idu, ali na koji način organizuju svoje vrijeme i kako njihovi bračni parneri gledaju na prekovremene sate, na manjak slobodnog vremena i breme sa kojim se one nose 24 sata?

Damama, koje žele krenuti njihovim putem savjetuju da je potrebno mnogo vjere, prvenstveno u sebe, mnogo ulaganja i mnogo želje da se ostvare zacrtani ciljevi.

Uspješne dame vas čekaju i u ovoj emisiji „Iz ženskog ugla“.

Nekada pristojne zabave, danas sve više parade šunda i kiča. Maturalne zabave, tema su emisije „Iz ženskog ugla. Da izbor maturalne haljine roditeljima i njihovim maturanticama, ne bi zadavao veliku glavobolju pozvali smo majstora svog zanata da nam pomogne u izboru onoga što će obilježiti najsvečaniji trenutak završetka osnovnog ili srednjeg obrazovanja, matursku zabavu, a to je gospođa Svetlana Vuković. Ugostili smo je u ovosedmičnoj emisiji ”Iz ženskog ugla”.

U emisiji „Iz ženskog ugla“, ove sedmice ugostili smo Radu Manojlović. Kako je u pitanju ženska emisija, najmanje smo pričali o muzici, a najviše o emocijama, ljubavi prijateljstvu i dešavanjima iza kamere, javnosti manje poznatim. Šta se krije iza njenog osmijeha, da li će biti bh. snajka, šta je najromantičnije za nju neko učinio i još mnogo toga…. u emisiji „Iz ženskog ugla“. Pogledajte snimak.

One nam dolaze iz Novog Sada i donose „B stranu ljubavi“ u emisiji „Iz ženskog ugla“. Mnogo ženskih tema iz prve ruke uz četiri potpuno različite žene, koje su zahvaljujući svojim različitostima napravile sjajan posao, umjetnost i zvuk koji je teško definisat. O pjesmama, Novom Sadu, PMS-u, ženama za volanom, ali i ženskim krpicama govorimo u ženskom uglu.

Uz sve to ide i promocija njhovog albuma, spotova, pjesama…..i još mnogo toga, jer kada su žene u pitanju, tu priče na fali, a sigurni smo da ćete maksimalno uživati uz lijepe Novosađanke. Pogledajte snimak emisije.

U ovosedmičnoj emisiji “Iz ženskog ugla“, ugostili smo najpoznatije tuzlanske blizankinje Azru i Amiru Osmanović. Često ste imali priliku da ih viđate na tuzlanskim ulicama, uvijek obučene identično, istog koraka i hoda, ali da li i istog karaktera?

Priču o svojim sličnostima i razlikama, otkrivaju u emisiji, ali i priču o tome da li su svoje sličnosti nekada zloupotrebljavale za vrijeme ispita ili ispitivanja u školskim klupama i srednjoškolskim danima. Pogledajte snimak emisije.

Ima jedan citat, koji kaže “Dajte mi štikle s visokom petom, na njima ću osvojiti svijet”, no našoj gošći to ne treba s obzirom da ona svojim znanjem i karizmom to radi i više no dobro, naročito kada je u pitanju njen rad na Pravnom fakultetu u Tuzli.

Dženeta Omerdić, naša je gošća u ovosedmičnoj emisiji “Iz ženskog ugla”, i jedna je od omiljenih profesorica na Pravnom fakultetu, mada nije baš blaga prema studentima. Kaže kako voli da ih isprovocira, namjerno, jer na taj način želi da izvuče najbolje od njih.

Često svoje studentice nastoji motivisat da čitaju što više knjiga, da imaju diplomu, neki stav i cilj u životu, a ne samo da brinu o svom izgledu,  a kada posustanu, ona ih pita „Da li žele da jednog dana čiste stan djevojci svog bivšeg dečka?“, jer upravo to ih može čekati, ukoliko se ne posvete obrazovanju i izgradnji sebe kao ličnosti.

Da li je ženama iz Bosne i Hercegovine dostižna svjetska karijera, te kako je to biti žena u pravu i kakav je položaj žene u našoj državi? Odgovore na ova pitanja donosimo u ovosedmičnoj emisiji „Iz ženskog ugla”. Pogledajte snimak.

Za nju kažu da je bosansko-hercegovačka Kim Kardašian, ali ona je mnogo više o toga. Ona je svjetski poznata blogerka i youtuberka Sabrina Tubić.

Za nju moda je život, pa je svoj hobi prema fensi stvarima odlučila predstaviti i na svom blogu, za koji kaže da je njen lični dnevnik. No međutim iz godine u godinu broj njenih pratilaca se znatno povećavao, te je uvela i brojne tutorijale o zdravlju, fitnesu, beuty savjete, šminkanju, što je naišlo na veliki odjek u Americi i Australiji, odakle je počela dobivati i prve ugovore da pomoviše njihove proizvode putem svog bloga, te je od hobija počela i zarađivat.

Ovaj posao ju je odveo i na Maldive i Bali, a nada se da će se i mnoge djevojke prihvatiti ovog posla, kako bi se u svijetu čulo za našu državu, da i tu žive djevojke, koje imaju šta pokazati i ponuditi.

Svojim radom želi pomoći drugima da pronađu svoj stil, da steknu samopuzdanje, da nauče vjerovati u sebe i da ako se malo potrude krenu u ostvarenje svojih snova, jer upravo je to što je ona učinila i što ju je dovelo do onoga gdje je sada.

Vremena je bilo malo, za sve ono o čemu smo mogli razgovarati sa ovom kreativnom djevojkom, pa ne propustite pogledati snimak emisije „Iz ženskog ugla“.

Okusio je i gorak i sladak okus javnog života. Kako se nosio s usponima, ali i padovima u emisiji “Iz ženskog ugla” otkriva Mirza Selimović!

Bez obzira na veliki uspjeh, to ga nije promijenilo i dalje je skromni dečko s gitarom, koji voli slobodno vrijeme provoditi uz roštilj s prijateljima iz djetinjstva. I njegova sestra je vrlo talentovana djevojka, ali kaže da ne bi volio da krene njegovim stopama, a neizmjerno je sretan što iza njega stoji njegova porodica, koja mu je i najveća podrška.

”Ko uradi koliko trun dobra, vidjet će ga i ko uradi koliko trun zla, vidjet će ga“, ovo je bila i vodilja našeg gosta humanitarca, ali i sportiste Miralema Husovića, da pokrene akciju kojom je za par mjeseci zajedno sa bratom, suprugom i prijateljima, okupio preko 12 000 članova na Facebook-u u sklopu stranice „Potrebno mi je – poklanjam“.

U emisiji „Iz ženskog ugla“,  on nam donosi najemotivnije priče sa terena,  otkriva da li su žene ili muškarci veći humanitarci, a govori i o samohranim majkama, kojima je pomoć danas i najpotrebnija. Pričali smo i o sportu i braku,  jer ovaj mladi čovjek ima šta da kaže. Pogledajte snimak emisije.

 

Kada su pravile prve korake na sceni, biti glumica nije bilo nimalo lak posao, jer je društvo umjetnice ovog tipa odma definisalo kao „ona koja se skida“. To se provlačilo kroz cijelu karijeru naših gošći Remire Osmanović i Jasmine Čelebić – Tanović.

Društvo je s neodobravanjem gledalo na njihove uloge, jer biti glumica znači glumiti i prostitutku, ljubavnicu, ali i majku i suprugu. Ipak uz jaku podršku porodice, mnogo truda, ulaganja u sebe i borbe, one su danas uspješne žene kako privatno, tako i poslovno. Što je najbitnije, uspjele su ostati dame, sačuvati brak i porodicu i svoja iskustva danas prenose na mlađe generacije. One su žene, koje su vjerovale u svoje snove, vjerovale u sebe i danas su tu gdje jesu, na samom vrhu bh. glumišta.

Za umjetnost kojom se bave kažu da je to jedna velika borba, samo najhrabriji opstaju, one su opstale i danas otrkivaju sve što se dešava „Iza scene“, a o čemu javnost malo zna, ali i o svom privatnom i poslovnom životu. One su naše poznate glumice: Remira Osmanović i Jasmina Čelebić – Tanović i svoju su dušu otvorile u emisiji „Iz ženskog ugla“. Pogledajte snimak emisije.

Umjesto evropskih i svjetskih metropola, kod njih je ipak preovladala ljubav prema domovini, njihovoj Bosni, prijateljima i rodbini. Prije 18 godina po povratku iz Njemačke, gdje su do tada živjeli i počinje priča o Plavoj poliklinici Tuzla, privatnoj zdravstvenoj ustanovi, koja u tom domenu postavlja nove standarde. Prve dame „Plave poliklinike“ su nam otkrile šta ih je to najviše boljelo na početku karijere, ko im je najveća podrška do sada i da li je bilo situacija kada su željeli odustati od svega? Sve što o njima do sada niste znali, saznajte u emisiji „Iz ženskog ugla“ Naše gošće: Senada Hujdurović i Dženita Kurtćehajić.

Za nju kažu da je najkontroverznija ličnost s estrade. Ipak, Dara Bubamara je odlučila otvoriti dušu u emisiji „Iz ženskog ugla“ i kazati da sve što se dešava u njenom životu je produkt ljubomore njenih kolegica, lažnih menadžera i prijatelja na sve što je postigla za oko 20 godina karijere. Ne osvrće se na pisanja žute štampe, već se trudi svoju porodicu sačuvati daleko od svjetala reflektora i javnosti. Kada sve sabere i oduzme ona je ipak samo obična žena, majka i supruga. Upoznajte Daru Bubamaru, ne onu koju gledate na sceni, već upoznajte ono što je ona kada se kamere ugase i mikrofon odloži.

U ženskom uglu ovog petka bile su djevojke, koje su umjesto ispijanja kafa i tračanja, ali i čekanja nekog boljeg sutra, odlučile da ipak one budu ta promjena u svom okruženju. To su djevojke koje će zasigurno motivisati sve one koji sjede kući, da ipak zasuču rukave i prionu na posao. Ukoliko nešto dovoljno želimo, potrebno je samo napraviti jedan korak i snovi će se početi ostvarivati. One to najbolje znaju i dijele svoje priče sa nama: Ermina Saletović i Amila Muratović, velike humanitarke, uspješne mlade dame, ali i obične djevojke. Njihova priča vas neće ostaviti ravnodušnim! Pogledajte snimak.

Frizeri nisu ljudi, koji samo brinu o našoj frizuri, to su i ljudi s kojim najčešće dijelimo i svoje probleme ili kako mi to volimo reći kod kojih olakšamo svoju dušu. Bude tu i tračeva, ali i toplih ljudskih priča, a nas je zanimalo ko više trača muškarci ili žene, na koga se to najviše ugledamo kada biramo boju kose za sebe ili frizuru i da li mladi ljudi danas biraju frizure u skladu sa svojim godinama? Sve su to pitanja na koja su nam odgovor dale djevojke iz frizerskog salona Dalma, salona sa više decenijskom tradicijom i zadovoljnim mušterijama koje se godinama vraćaju na istu adresu. A u emisiji „Iz ženskog ugla“ dotakli smo se i kurseva za frizere, koji traju po nekoliko mjeseci. Da li se zanat uistinu može ispeći za tako kratko vrijeme, ako uzmemo u obzir trendove koji se ubrzanim tempom mijenjaju? Pogledajte snimak.

Njegova majka je od njega napravila sve ono što je on danas i sada kada je nema svaku svoju pjesmu posvećuje njoj. Tugu je pretvorio u pjesmu, a njegova himna je zasigurno pjesma „Kao moja mati“, koju je pjevao u Beogradskoj areni pred oko 10 000 ljudi kada je zavladao muk i tišina, svi su plakali, a ne može svako uspjeti na taj način prenijeti emociju. Najteže je kada pjevaš o sebi, poručuje Maid Hećimović koga smo ugostili u emisiji „Iz ženskog ugla“. Pogledajte snimak.

Nije važno šta ti ko kaže, nego ko ti kaže, mišljenja je i Azra Musić, koja je u emisiji „Iz ženskog ugla“, otvorila svoju dušu i otkrila kakva je u kuhinji, šta je ispunjava, kako se nosi sa izdajama i kako je nakon velikih emotivnih kriza skupila snage stala na scenu i publici dala najbolje od sebe, emociju o kojoj se i dan danas priča. Provedite ugodne trenutke uz snimak emisije „Iz ženskog ugla“ u kojoj je bilo i suza i smijeha, ali i iskrenih ženskih priča.

Dizajnerka Mirela Hadžimustafić i model Anesa Konkić otvoreno govore o drugoj strani svijeta mode. Da li uspjeti u tom svijetu znači pristati biti dijelom elitne prostitucije? Koliko ima namještaljki na takmičenjima ljepote i šta svjetski dizajneri traže od modela sedam dana prije revije? Sve to i još mnogo odgovora na škakljiva pitanja u emisiji „Iz ženskog ugla“. Emisija je emitovana 15. januara 2016.

Tuzla je bila grad ljubavi, ako je suditi po spektakularnoj prosidbi, koja se prije nekoliko dana desila na gradskom trgu, a sve to je bilo zabilježeno objektivom Daria Matića, profesionalnog fotografa iz Tuzle, koga smo i ugostili u emisiji “Iz ženskog ugla”.  Matić se dotakao i pitanja noćnog života Tuzle i objasnio, koliko danas izlazimo da budemo viđeni, a koliko da bi se zabavili? Koliko su muškarci danas romantični? Pogledajte snimak emisije emitovane 08.01.2016. godine.

Pogledajte specijalno izdanje emisije ”Iz ženskog ugla”. Naša gošća je Nataša Bekvalac. O tuzlanskoj publici, epitetima koje nosi, karijeri, muzici i svemu ostalom vezanom za njen život i posao kojim se bavi, koliko uspijeva sakriti emocije i sačuvati svoj privatni život od novinara ”žute štampe”, koliko zapravo ima Nataše u njenim pjesmama, saznaćete ukoliko pogledate novogodišnji specijal sa Natašom Bekvalac. Emisija je emitovana 31.12.2015. godine.

Mnogo smo se zabavljali na snimanju emisije ”Iz ženskog ugla”, govorili smo o noćnom životu Tuzle, o tome zašto momci ne prilaze djevojkama kao nekada, da li je sad potez na djevojkama i može li se živjeti od tezgarenja, a dotakli smo se i bezbroj drugih tema. Naši gosti bili su Senad Ajanović i Edin Nalović, a emisija je emitovana 25. decembra 2015. godine. Pogledajte snimak:

Da li je i vaš brak u krizi? Ne odustajte! Naše gošće u emisiji ”Iz ženskog ugla“,  imaju rješenje za vas. Poslušajte šta o braku, bračnoj zajednici, o tome koji su glavni uzročnici razvoda danas i ko više švrlja u braku – muškarci ili žene, imaju reći Alma Dizdar i Hasiba Alibegović, koje nam dolaze iz Centra za socijalni rad u sklopu kojeg postoji i Savjetovalište za brak i porodicu u Tuzli. Pogledajte snimak emisije emitovane 18. decembra 2015. godine.

Kada se kamere ugase i oni su samo obični ljudi. Šta se u njihovim životima promijenilo od kako su postali javne ličnosti? Koliko je teško njegovati prijateljstva, održavati veze, kada su zbog nastupa svaki dan u drugom gradu, drugoj državi? Koliko je surov svijet kojem pripadaju, jer nije sve raskoš, elegancija, novac…. Mi otkrivamo i drugu stranu javnog života.Iz ženskog ugla govorimo sa Merimom Džafić i Emirom Đulovićem.

Pogledajte snimak emisije:

Od 4. decembra, petkom od 21:00 sat i subotom od 17:50 sati, uživajte uz revijalnu emisiju ”Iz ženskog ugla”, koju smo posvetili pripadnicama ženskog spola. Intrigantne i zanimljive teme, životna iskustva, pretočena u formu studijskog razgovora u televizijskom formatu.

Svake sedmice zanimljivi gosti, uz još zanimljivije teme.

Da li je seksipil ono što nosimo na sebi ili u sebi? Kako izgraditi svoj stil oblačenja i koju poruku modni kreatori, ali i psiholozi poručuju roditeljima. Kako kod djece i mladih razviti stil oblačenja, koji će biti prilagođen njihovim godinama? Iz ženskog ugla na ova pitanja danas odgovaraju Aida Vrabac Trnačević i Ermina Saletović, modne dizajnerice.

Vulgarnost ili seksipil?

Pogledajte snimak emisije: