Izabrano novo-staro rukovodstvo Saveza RVI TK

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon što su preduzeli sve mjere dezinfekcije i čišćenja prostora, te obavili sve neophodne mjere za održavanje skupa, Savez ratnih vojnih invalida Tuzlanskog kantona održao je 26. redovnu izvještajno-izbornu skupštinu na kojoj su između ostalog usvojeni izvještaji o radu za 2019. godinu te Plan i program rada za 2020. godinu.

Pored toga, 79 delegata iz svih općina i gradova Tuzlanskog kantona danas je biralo predsjednika i potpredsjednika Saveza, predsjednika i potpredsjednika Skupštine te druga radna tijela i komisije skupštine.

Svi izvještaji su usvojeni jednoglasno a mandat predsjednika Saveza RVI TK i u naredne četiri godine povjeren je Fahrudinu Hasanoviću, dok će funkciju predsjednika Skupštine i dalje obavljati Rasim Islamović.

Skupštini su prisustvovali  i predsjednik RVI Federacije BiH Esad Delić te predstavnici svih boračkih organizacija i saveza Tuzlanskog kantona.

Na samom kraju dodijeljena su i priznanja zaslužnim pojedincima i institucijama a „Zlatni znak“ kao najviše priznanje Saveza ove godine su dobili Savez RVI Federacije BiH te Fond za profesionalnu rehabilitaciju i upošljavanje osoba sa invaliditetom Federacije BiH.