Izbor novog direktora SIPA-e: Lista kandidata upućena ministru sigurnosti BiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U nastavku 64. sjednice Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), nakon obavljenog intervjua, utvrdio je rang – listu kandidata za poziciju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i uputio je ministru sigurnosti BiH.

Nezavisni odbor PSBiH odlučio je da, uz rang – listu kandidata za poziciju direktora SIPA-e , ministru sigurnosti BiH uputi i Dopis Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Dopis Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske u vezi sa ranijom predstavkom o mogućem kršenju zakonske procedure i navodima da su neki od kandidata za poziciju direktora SIPA-e ispunili uslove za odlazak u penziju, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Na sjednici Nezavisnog odbora Parlamenta BiH konačno je sačinjena rang-lista kandidata za novog direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Enes Obralija, zamjenik predsjednika Nezavisnog odbora, rekao je da je Perica Stanić dobio najviše bodova. On je dobio 96,25 bodova od maksimalnih 100. Drugorangirani je Darko Ćulum, a treći Žarko Laketa, dok Goran Zubac nije na listi uspješnih kandidata.

(RTV Slon/Fena)