11 C
Tuzla
04.10.2023.

Izetbegović – Kavalec: Što prije donijeti odluke kojim bi se CIK-u BiH doznačila neophodna sredstva

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović sastao se u petak sa šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec. Na sastanku je razgovarano o predstojećim Općim izborima, s posebnim fokusom na potrebu osiguravanja finansijskih sredstava za njihovu organizaciju i održavanje.

Zajednički je istaknuto da Vijeće ministara BiH treba što prije donijeti potrebne odluke kojim bi se Centralnoj izbornoj komisiji BiH doznačila neophodna sredstva, te da su bilo kakve opstrukcije pri donošenju tih odluka neprihvatljive.

Ambasadorica Kavalec je pozdravila angažman SDA pri usaglašavanju paketa mjera za unapređenje integriteta i transparentnosti izbornog procesa u Bosni i Hercegovini, kao i podršku setu zakona koji se odnose na ispunjavanje 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije.

Također je razgovarano o učešću i ulozi žena u politici, te o realizaciji projekata koji za cilj imaju veću zastupljenost žena i unapređenje njihovih kompetencija – saopćeno je iz SDA.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO