20 C
Tuzla
02.12.2023.

Izgradi uspješnu IT karijeru upisom na novi studij fakulteta eMPIRICOM

Znaš li da samo u BiH trenutno nedostaje 6000 IT stručnjaka, i da su IT stručnjaci najtraženiji i najbolje plaćeni kod nas i u svijetu?

Stoga je krajnje vrijeme da odlučiš studirati uzbudljivu i vrlo traženu oblast računarstva i informatike. Pridruži nam se i postani lider na digitalnom području – izaberi zanimljivu i  dinamičnu karijeru za kojom će potražnja rasti i u budućnosti.

Fakultet „Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM“ Tuzla, nastao nakon 5 godina uspješnog rada Odjeljenja Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Tuzli, nudi novi, inovativni studij „Računarstvo i informatika“, usmjeren ka sticanju praktičnog i primjenjivog znanja koje privreda i industrija danas traže i koji omogućava visoku prepoznatljivost i zapošljivost. U prilog tome je i činjenica da 90% naših studenata dobije posao u struci unutar tri mjeseca po diplomiranju.

U okviru studija imaš mogućnost da se specijalizuješ u određenoj oblasti izborom jednog od četiri smjera:

  • Softversko inženjerstvo,
  • Inženjerska informatika,
  • Multimedijsko računarstvo,
  • Poslovna informatika.

Po završetku Softverskog inženjerstva ovladat ćeš glavnim objektno orijentisanim jezicima, naučiti programirati, razvijati i održavati složene aplikacije i informacijske sisteme. Možda upravo Ti postaneš kreator neke nove aplikacije za kojom će poludjeti korisnici širom svijeta.

Po završetku Inženjerske informatike znat ćeš sve što je potrebno za primjenu i održavanje složenih informacijskih sistema koji se zasnivaju na najsavremenijoj tehnologiji današnjice. Otkrit ćeš kako bi operativni sistemi, serverski hardver, virtualizacija, mreže i sigurnost zajedno mogli sačinjavati informacijski sistem koji Ti želiš kreirati.

Tokom studija Multimedijskog računarstva uvest ćemo te u svijet stvaranja digitalnog sadržaja, 2D i 3D animacija, audio i video materijala. Naučit ćeš razvijati web stranice i dizajnirati korisničko sučelje. Po završetku studija znat ćeš kako najbolje uklopiti medijske tehnologije u svaki projekat, te kako savladati najbolje prakse u stvaranju multimedijskog sadržaja. Postat ćeš majstor dizajna usmjerenog na korisnike, spreman za sve izazove ove dinamične karijere.

Smjer Poslovna informatika interdisciplinarno je oblikovan i kombinuje znanja iz računarstva i informatike sa znanjima iz poduzetništva, menadžmenta i marketinga. Nastao je kao odgovor na potrebe tržišta koji trebaju profesionalce koji, osim tehničkog znanja, imaju i šire razumijevanje menadžmenta i poslovanja.Za vrijeme studija naučit ćeš kako koristiti velike količine podataka za optimizaciju poslovnih rezultata i pronalaženje inovativnih rješenja za probleme u poslovnom svijetu, moći ćeš pridonijeti poboljšanju poslovne efikasnosti u organizaciji, vladat ćeš analizom sistema, upravljanjem projektima i organizacijama, znat ćeš implementirati i održavati informacijske sisteme, uz obezbjeđenje informacijske sigurnosti.

Na svim smjerovima možeš birati između 3-godišnjeg i 4-godišnjeg studija, te možeš studirati kao redovan ili student na daljinu.

Nakon završetka studija stičeš diplomu o završenom prvom ciklusu studija za akademsku titulu i stručno zvanje:BACHELOR-INŽENJER RAČUNARSTVA I INFORMATIKE (sa naznakom smjera i broja ECTS).

Studij Računarstva i informatike daje ti vještine i znanja pomoću kojih ćeš moći izgraditi karijeru bilo gdje u svijetu. U kojem god od ovih segmenata vidiš svoju budućnost, s diplomom fakulteta eMPIRICOM joj zasigurno krećeš ususret s vjetrom u leđa.

Upis na prvu godinu studija je u toku, a omogućen je i upis radi nastavka studija i prelazak sa drugih visokoškolskih ustanova na više godine studija. Više informacija možeš pronaći na www.empirica.ba, ili se informisati putem e-maila [email protected] i telefona na 035 312 350.

Vezane vijesti

TUZLA