Izuzetan međunarodni uspjeh rektora Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla i Evropski univerzitet Bečko distrikt intenzivno rade na međunarodnoj saradnji i promociji Univerziteta kao značajnih naučnih ustanova. Da bi to mogli postići potrebno je imati i naučnike koji su prepoznati  u svjetskim razmjerima i koji svojim naučno-istraživačkim i publicističkim radom zaslužuju da budu dio međunarodne naučne scene.

Najnovija saradnja i priznanje stižu iz Indije, druge najmnogoljudnije svjetske države koja ima ogroman naučni potencijal i dokazana je vrijednost u svijetu. Akademik, prof. Nedeljko Stanković nedavno  je od vrlo uticajnog Indijskog Univerziteta  „Manipur International University“  , na kojemu studira preko 30 000 studenata, dobio zvanje počasnog doktora nauka iz pravnih oblasti, koje je svečano uručeno u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije.

Kao nastavak, Univerzitet prof. Stankovića proglašava gostujući profesorom – predavačem, za pravne oblasti: „Professor of Law  & Jurisprudence“.  To praktično znači da prof. Stanković može učestvovati u nastavi pomenutog Univerziteta.