Izvještaj protiv Dragičevića zbog ugrožavanja sigurnosti

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Banjalučka policija podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv četiri osobe  zbog  sumnje da su izvršile krivična djela ugrožavanje sigurnosti i ugrožavanje sigurnosti u vezi sa podstrekivanjem.

Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Davora Dragičevića te Željka Dabića, Slaviše Simića i Stele Milanović.

”Lice D.D. se sumnjiči da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, jer je 27. i 30. decembra 2018., na dvije lokacije na području Banje Luke, prilikom javnog govora, uputilo ozbiljne prijetnje prema dvije osobe kod kojih je izazvalo osjećaj straha i ugroženosti”, saopćili su iz policije.

Ostali prijavljeni, Ž.D., S.M. i S.S. se sumnjiče da su u spomenutom periodu prisustvovali javnom skupu i s umišljajem podstrekavali D.D. i druga lica da izvrše krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu dvije osobe iz Banje Luke.

Iz policije su ranije saopćili da su pokrenuli raspis o traganju za Davorom Dragičevićem, Stelom Milanović, Njegošem Tomićem, Draškom Stanivukovićem te još nekoliko osoba, zbog sumnje da su počinili krivična djela i prekršaje, nakon protesta 30. decembra.

Stanivuković je sinoć priveden u policiju, a RTRS je javio, pozivajući se na nezvanične navode, da su u MUPRS-a odbili da pregovaraju o uslovima predaje Davora Dragičevića, što je Okružnom tužilaštvu i policiji nudio njegov advokat.

Tvrde da je Dragičević kao jedini uslov postavio da mu ne bude određen pritvor.

(RTV Slon/Fena)