Izvršeni pretresi na području općine Gradačac

Izvršeni pretresi na području općine Gradačac

Objavio: -

Policijski službenici Uprave policije MUP TK PS Gradačac  su radeći na rasvjetljavanju i otkrivanju izvršioca krivičnog djela „Teška krađa“ „Krađa“ i „Ugrožavanje sigurnosti“ izvršena na području općine Gradačac i na području susjedni općina došli do operativni  saznanja o mogućem počiniocima,  a radi se o M.D., i  I.B., i E.V., koji su nastanjeni na području općine Gradačc.

Daljnjim operativnim radom na provjeri navedenih saznanja i rasvjetljavanju krivičnih djela, po odobrenju kantonalnog tužioca i Naredbi Općinskog suda Gradačac izvršeni su pretresi na četiri lokacije na području općine Gradačca.

Prilikom pretresa porodičnih kuća i pomoćnih objekata koji koriste navedene osobe  pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti i to: veća količina zlatnog nakita, mobilni telefoni, prehrambeni proizvodi, određena količina novca, dvije bušilice, tri ručna sata, foto aparat, dvije digitalne vage i dr. predmeti.

O izvršenim pretresima upoznat je kantonalni tužilac, dok će protiv M.D., I.B., i E.V. Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnešen Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Teška krađa“ iz čl. 287 i „Krađa“ iz čl. 286 KZ FBiH.