26.7 C
Tuzla
23.07.2024.

Izvučeni parovi kupa Mirza Delibašić sistema A, Sloboda i ovog vikenda bez utakmice prvenstva

Nakon što su prošlog vikenda „crveno-crni“ obavješteni iz Saveza da je utakmica protiv Čelika otkazana zbog nemogućnosti dolaska gostujuće ekipe, ovog vikenda ništa bolje vijesti za ekipu iz Tuzle. Sloboda je u okviru 13. kola Prvenstva BiH trebala igrat u Sarajevu protiv ekipe Bosne, ali je došlo do odgode zbog pojave korona virusa u redovima domaćina. “Radi izuzetno pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo i pozitivnih članova seniorskog tima (igrača, trenera i službenih osoba) koje su u svakodnevnom međusobnom kontaktu, obustavljen je trenažni proces i sve aktivnosti kluba do daljnjeg”, glasilo je saopštenje sarajevskog kluba.

Savez je odobrio zahtjev za odgodu utakmice 13. kola između Bosne i Slobode, a termin odigravanja zaostale utakmice bit će naknadno određen. „Crveno-crni“ bi trebali istrčati na parket u Širokom 22.01., te nakon problema sa korona virusom u obje ekipe odigrati i zaostalu utakmicu 26.01., u Mrkonjić Gradu, odnosno susret 9. kola između Mladosti i Slobode koji je također bio odgođen zbog pogoršane epidemiološke situacije. Termin za nadoknadu utakmice potvrdio je KS BiH.

Početkom ove sedmice odrađeno je i izvlačenje parova kupa “Mirza Delibašić” – sistema A na koji se prijavilo šest učesnika. Ekipe učesnice turnira sistema A su: KK Promo Donji Vakuf, KK Željo 1971 Bihać, KK Turbina Jablanica, OKK Spars Sarajevo, KK Kakanj i OKK Sloboda Tuzla. U prvom kolu snage će odmjeriti KK Turbina i KK Kakanj te KK Željo i KK Promo dok su ekipe Sparsa i Slobode slobodne do polufinalnih susreta gdje Sloboda očekuje boljeg iz susreta Turbina i Kakanj, a Sparsi boljeg u duelu između Želje i Proma. Termini polufinalnih i finalne utakmice će se usaglasiti sa kalendarom ostalih takmičenja.

Izvor: RTV SLON/ OKK Sloboda

Vezane vijesti

TUZLA