0.5 C
Tuzla
07.12.2023.

Javne rasprave povodom Nacrta zakona o podršci porodicama s djecom u FBiH

U organizaciji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike od 21. do 25. septembra bit će organizovano pet javnih rasprava povodom zaključka Federalnog parlamenta o obavezi njihovog organizovanja u vezi s Nacrtom zakona o podršci porodicama s djecom u FBiH.

Prva javna rasprava bit će održana u ponedjeljak, 21. septembra u Parlamentu FBiH, a druga u utorak, 22. septembra u Gradskoj vijećnici u Mostaru.

Treća javna rasprava bit će održana u srijedu, 23.  septembra u Tuzli  (sala Skupštine TK, BKC), četvrta javna rasprava planirana je za četvrtak, 24. septembra u Zenici (sala Skupštine ZDK), a peta za petak, 25. septembra u Bihaću (sala Skupštine USK).

Materijali za javnu raspravu mogu se preuzeti s web stranice Federalnog ministarstva, na linku VIDEO

Preporučuje se da svi zainteresovani učesnici svoje primjedbe i prijedloge pripreme i u pisanom obliku uruče prezentatorima na licu mjesta ili ih elektronskim putem dostave Ministarstvu.

Zbog trenutne nepovoljne epidemiološku situacije uzrokovanu pojavom koronavirusa, kao i činjenicu da bi se, zbog interesa javnosti, na otvorene javne rasprave mogao odazvati veći broj ljudi, Federalno ministarstvo izdalo je preporuke o načinu organiziranja, te provođenja ovih javnih rasprava.

Zbog praćenja broja osoba zainteresiranih za fizičko prisustvovanje javnim raspravama na predviđenim lokacijama, potrebno je da se blagovremeno izvrše prijave na broj 033/407-368 ili putem e-maila: [email protected].

Zbog trenutne epidemiološke situacije zainteresovani učesnici dužni su se pridržavati propisanih higijensko-epidemioloških mjera, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Vezane vijesti

TUZLA