Javni doček Nove godine u Tuzli oborio rekord: Na Trgu slobode slavilo 15.000 osoba

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Javni doček Nove godine na Trgu slobode u Tuzli protekao je u najboljem redu, a tokom novogodišnje noći nije zabilježen niti jedan incident, zaključak je to Organizacionog odbora za organiziranje Javnog dočeka Nove godine u Tuzli. Prema procjenama MUP –a TK na Trgu je u noći sa 31. decembra 2018. godine na 1. januar 2019. godine bilo okupljeno oko 15 000 građana, no uprkos tome javni red i mir nije narušavan, a građani su maksimalno ispoštovali molbe i smjernice Organizacionog odbora. Tuzla je tu noć privukla i veliki broj turista, te su smještajni kapaciteti bili skoro u potpunosti popunjeni, a među gostima je, prema podacima Turističke zajednice Grada bilo najviše onih iz Srbije, Hrvatske, Slovačke i Slovenije.

„Nije bilo na dočeku Nove godine nijedne jedine petarde, nijednog incidenta. Zahvaljujem se građanima, ali i organima sigurnosti, policiji i cijelom Ogranizaciono odboru, javnim preduzećima grada na dobroj prevenciji, da ljudi proslave dobro Novu godinu, a da pri tome imaju u vidu i svoju sigurnost i sigurnost drugih” – kazao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

„Što se tiče hotela, motela i ostalih smještajnih kapaciteta, imamo podatke da ima oko 1800  kreveta u tim kapacitetima, u gradu je bilo gotovo nemoguće naći slobodan krevet. Mi smo porvjeravali iz turističkog ureda zvali hotele i sve je bilo popunjeno“ – kazala je Svjetlana Kakeš, predsjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Tuzla.