Jedna osoba iz Cazina i jedna iz Bihaća pozitivne na korona virus

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Epidemiolog iz Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona (USK) Zarina Mulabdić potvrdila je da su još dvije osobe s područja tog kantona pozitivne na korona virus. Radi se o jednoj osobi iz Cazina hospitaliziranoj u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić”, te osobi iz Bihaća koja je u kućnoj samoizolaciji.

– Jučer smo poslali devet uzoraka u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i jutros su nam potvrđena dva pozitivna testa. Riječ je o osobi iz Cazina smještenoj u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti s težom kliničkom slikom, te osobi iz Bihaća koja je u kućnoj samoizolaciji sa srednje teškim simptomima – kazala je doktorica Mulabdić.

Istakla je i kako je danas u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu poslano još pet uzoraka građana Unsko-sanskog kantona, za koje postoji određena sumnja da su pozitivni na koronavirus.

Na području tog kantona do sada je evidentirano ukupno 10 pozitivnih slučaja na koronavirus. Trenutno je osam oboljelih pacijenata, uz dva smrtna slučaja povezana s bolešću COVID-19.

Izvor: RTV Slon/Fena