Jedna osoba se utopila na jezeru površinskog kopa u Šićkom Brodu

Jedna osoba se utopila na jezeru površinskog kopa u Šićkom Brodu

Objavio: -
Foto: Na jezeru površinskog kopa Šićki Brod svake godine se utopi po jedna osoba

Policiji u Tuzli prijavljeno je da je došlo do utapanja jedne osobe na jezeru nekadašnjeg površinskog kopa u Šićkom Brodu, nadomak Tuzle.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, potvrdili su nam da je prijavljeno utapanje jedne osobe, te da su na terenu ronioci, dežurna ekipa MUP-a TK i Hitne pomoći Tuzla.

„Tijelo utopljenika je izvučeno iz jezera i još uvijek se radi na utvrđivanju identiteta utopljenika. Više informacija biće poznato nakon uviđaja,“ kazali su nam u Operativnom centru MUP-a TK.

Vanrednim izvještajem oglasila se i Kantonalna Uprava Civilne Zaštite, koja je bila angažovana na pronalasku tijela utopljenika.

“Angažovana je Služba za zaštitu na vodi i pod vodom TK-a, Ronilački klub „Vidara“ iz Gradačca, a ronioci su oko 16,25 sati sa dubine od 6. metara izvukli tijelo utopljenika. Dežurni HSMP Doma zdravlja Tuzla je konstatovao smrt. Dežurni HSMP Doma zdravlja Tuzla  konstatovao je smrt a radi se o H. I., rođenom 1995. god, nastanjen na Krojčici, općina Tuzla. Uviđaj na licu mjestao vodio inspektor OKP Tuzla,” saopšteno je u vanrednom izvještaju Kantonalna Uprava Civilne Zaštite

Nesreća se dogodila oko 13:35 sati, a svake godine, na jezeru nekadašnjeg površinskog kopa u Šićkom Brodu utopi se po jedna osoba.