27 C
Tuzla
18.07.2024.

Jednokratnu novčanu pomoć Grada Tuzla dobilo 238 osoba kojima je prestao radni odnos

Služba za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu Grada Tuzle objavila je 3.6.2020. godine Javni poziv za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći za lica kojima je prestao radni odnos u vrijeme trajanja stanja nesreće uzrokovanog pandemijom koronavirusa COVID 19. Na Javni poziv koji je bio otvoren do 24.7.2020. godine, prijavilo se 329 osoba kojima je prestao radni odnos u vrijeme trajanja stanja nesreće. Procedura odabira korisnika po Javnom pozivu provedena je u skladu sa Pravilnikom za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći za lica kojima je prestao radni odnos u vrijeme trajanja stanja nesreće uzrokovanog pandemijom koronavirusa COVID 19, koji je na prijedlog gradonačelnika, usvojilo Gradsko vijeće Tuzle. U skladu sa Pravilnikom, jednokratnu novčanu pomoć su mogle dobiti osobe koje su se našle u stanju socijalne potrebe zbog prestanka radnog odnosa u vrijeme trajanja stanja nesreće uzrokovanog pandemijom koronavirusa i koje su ispunjavale kriterije propisane Pravilnikom.

Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 500 KM ili 300 KM, u zavisnosti od broja članova porodice, dobilo je 238 osoba, kojima je prestao radni odnos u vrijeme trajanja stanja nesreće uzrokovanog pandemijom koronavirusa.  Ostali, koji su se javili na Javni poziv, njih 91,  su podnijeli nepotpune prijave ili nisu ispunjavali neki od kriterija utvrđenih u Pravilniku, te nisu ostvarili pravo na dodjelu jednokratne novčane pomoći.

Ovo je jedna u nizu mjera koje je Grad Tuzla proveo u cilju ublažavanja ekonomskih, socijalnih i zdravstvenih posljedica pandemije koronavirusa COVID 19.

Vezane vijesti

TUZLA