18.9 C
Tuzla
20.08.2022.

Jer vjerujem ženama – Aida Mustačević: “Žene su sposobne da sudjeluju u procesima odlučivanja”

Poražavajući su podaci o zastupljenosti žena na političkoj sceni, upravo iz tog razloga u programu Slon radija se provodi kampanja „Jer vjerujem ženama“, a to doista i radimo. No u toj misiji nismo sami, veiki broj građana BiH podržao je ovu kampanju, te nam se svakodnevno javlja kako bi poslali motivirajuće poruke ženama, ali i ohrabrili glasače, da 15. novembra biraju upravo žene na Lokalnim izborima u BiH.

Aida Mustačević, stručni saradnik u službi kadrova, također se odazvala kampanji, koju Slon Radio provodi u saradnji sa HO Horizonti, a u okviru kampanje „Jer vjerujem ženama“, kojom se nastoji promovisati i educirati opća populacija o važnosti adekvatne zastupljenosti žena u sistemima odlučivanja.

“Moje mišljenje je da bi žene u politici trebale biti puno zastupljenije i da trebamo dati glas ženama, iz razloga što bi žene svojim učešćem u politici doprinijele pozitivnim promjenama, kao i razvoju društva, a itekako su sposobne da sudjeluju u procesima odlučivanja. Također sam mišljenja da će se povećanjem žena u politici poboljšati i njena kvaliteta. Obzirom da nisam zadovoljna trenutnom situacijom u našoj zemlji, na predstojećim izborima ja dajem glas ženama.” – istakla je Aida.

POSLJEDNJE DODANO