Jer vjerujem ženama – Omar Agić: “Mnogo je obrazovanih i mladih žena koje mogu mnogo toga da urade, samo im treba dati priliku”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U saradnji sa HO „Horizonti“ RTV Slon, kao medijski pokrovitelj već mjesecima provodi projekat „Ženski politički aktivizam u TK“ s ciljem promocije i edukacije opće populacije o važnosti adekvatne zastupljenosti žena u sistemima odlučivanja. S tim u vezi na talasima Slon radija pokrenuli smo i mini kampanju pod nazivom „Jer vjerujem ženama“ u okviru koje građani TK, ali i BiH šalju motivirajuće poruke ženama, kako bi se što više aktivirale u javnom životu naše države, a građanima kako bi prepoznali njihov trud i zalaganje, te ih birali na predstojećim Lokalnim izborima u BiH, koji će biti održani 15. novembra. Veliki broj građana BiH uzeo je učešće u ovoj kampanji, te poslao motivirajuće poruke svim damama, koje jesu ili koje će biti na političkoj sceni naše države, a podrška im je sada potrebnija više nego ikada.

Tuzlak, Agić Omar, ekonomski tehničar uputio je svoju poruku kako glasati na predstojećim izborima:

“Ja mislim da ženama treba dati glas, zato što ima mnogo sposobnih i mladih žena koje su sposobne dosta toga promijeniti, a ne samo da nam odlučuju “Oni” šta i kako. Mnogo je obrazovanih i mladih žena koje mogu mnogo toga da urade, samo im treba dati priliku.”, istakao je Omar.