Jer vjerujem ženama – Senada Resić: Sposobna, obrazovana žena je istovremeno u stanju biti i dobra supruga, majka i političarka.

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Da li je došlo vrijeme za promjene na političkoj sceni BiH i kakve će to promjene biti, znat ćemo nakon Lokalnih izbora u BiH, koji će se održati 15. novembra. Upravo iz tog razloga, Slon radio u saradnji sa HO Horizonti, provodi kampanju “Jer vjerujem ženama”, kojom afirmira društvo da doprinese tim promjenama u društvu u smislu, podrške ženama na političkoj sceni i većoj zastupljenosti istih na svim nivoima vlasti u našoj državi, jer do sada smo imali priliku vidjeti da su žene po ovom pitanju bile diskriminirane.

Veliki broj građana naše zemlje, svakodnevno se uključuje u našu kampanju “Jer vjerujem ženama”, šaljući motivirajuće poruke damama koje su odlučile potražiti i svoje mjesto na političkoj sceni u našoj zemlji. Jedna od onih koja vjeruje u žene i koja se nada pozitivnim promjenama nakon Lokalnih izbora 2020. godine je dr. Senada Resić, specijalizantica dermatovenerologije. Koja je između ostalog za Slon radio istakla sljedeće:

“Iako je do danas učinjeno puno po pitanju ravnopravnosti polova i prava žena za njihovu promociju i napredak još uvijek ima mjesta. Postoji puno područja na kojima žene bivaju zakinute za svoja temeljna prava, kao što je u ovom slučaju politika. Žene u BiH su još uvijek one koje nose teret odgovornosti za porodicu, kuću,  djecu, te su na taj način usmjeravane na privatnu, a ne na političku javnu sferu života, što je površno. Sposobna, pametna obrazovana žena je jednako sposobna da bude u stanju biti dobra supruga, majka i političarka.

Izjavu doktorice Resić u cjelosti poslušajte u nastavku:

er vjeruje