JKP „Komunalac“ Tuzla počeo sa čišćenjem i uređenjem grada

JKP „Komunalac“ Tuzla počeo sa čišćenjem i uređenjem grada

Objavio: -

Nakon zimskih dana radnici JKP „Komunalac“ Tuzla počeli su da rade na uklanjanju posipnog materijala sa saobraćajnica koji je korišten u zimskom periodu kako bi pripremili saobraćajnice, za pranje, odnosno za održavanje higijene grada koja je fokusu djelovanja ovog preduzeća. Kako navodi direktor Admir Bećirović većinu saobraćajnica za koje je nadležno ovo preduzeće su već  očistili.

 

„Jedan dio naših radnika je radio na uklanjanju posipnog materijala i sa trotoara i šetnica tako da smo već i počeli pranje saobraćajnica i to ćemo u narednom periodu raditi po našem planu i programu imamo utvređnu dinamiku i mislim da nećemo imati nekih većih i posebnih problema.“kazao je Admir Bećirović, direktor JKP „Komunalac“ Tuzla.

Pored čišćenja saobraćajnica i trotoara radnici „Komunalca“ krenuli su i sa uređivanjem i čišćenjem zelenih površina.

 

„ Radili smo na izgrabljavanju već smo krenuli sa obrezivanjem stabala tako da vršimo sve pripreme za prestojeće bolje vremenske uslove kako bi vegetacija mogla normalno bujat i onda ćemo krenuti u one značajnije aktivnosti košenja i održavanja zelenih površina, tu takođe spada sadnja cvijeća i stabala.“navodi Bećirović.

JKP „Komunalac“ Tuzla dva puta godišnje odvozi krupni kabasti otpad kako kažu iz godine u godinu odziv građana je sve  bolji i građani svoj krupni kabatski otpad odlažu na mjesta sa kojih se svakodnevno odvozi komunalni otpad.

 

„Ukoliko i posle završetka akcije građani budu imali kabastog otpada mogu da kontaktiraju naše preduzeće kako bi se organizovali i mimo tih akcija. Akcija je u sklopu redovne cijene, tako da građani ne treba da se ustručavaju, neka nas pozovu i mi ćemo izaći na teren i završiti posao.“ističe Bećirović.

Kada je u pitanju odvoz smeće iz ovog preduzeća ističu da se odvoz odvija po planu i programu te da  na terenu ne bilježe probleme.