JKP Komunalac uspješno završio 2019. godinu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Bez obzira na tešku poslovnu godinu koja je iza nas Javno komunalno preduzeće Komunalac Tuzla, svoju godinu završilo je uspješno. Svi zacrtani planovi i projekti u prethodnoj godini, uspješno su realizovani, a u 2020. iz ovog preduzeća očekuju još uspješniju poslovnu godinu. Ekipe su raspoređene na više frontova. Održavanje zelenih površina, higijena grada, zimsko održavanje, dimnjačarska služba samo su dio poslova koje obavlja Komunalac.

“Ima dosta tih stvari koje moramo nastaviti i sljedeće godine i naravno da ćemo aplicirati i na nove projekte koji budu u sljedećoj godini. Uglavnom, radit ćemo u kontinuitetu kao i do sad. Držati ovo što imamo, truditi se da ojačamo vozni park, opremu i mehanizaciju, kako bi odgovorili zadatku” – istakao je Admir Bećirović, direktor JKP Komunalac Tuzla.

Zahvaljujući saradnji sa Gradskom upravom, Službom za komunalne poslove i Službom za poduzetništvo, iz godine u godinu,  napravljeni su određeni iskoraci u poslovanju, što je kako kaže Bećirović, htio to neko priznati ili ne, vidljivo u Gradu. Tuzla je turistički grad, a slika čistih parkova, trgova i ulica, već nekoliko godina unazad ostavlja takav dojam na sve posjetitelje.Krošnje stabala u više navrata ugrožavale su sigurnost prolaznika.


 “U 2019. godini taj intenzitet je pojačan i primijetno je u Gradu da smo određen broj stabala i uredili jer su stvarali opasnost od pucanja. U gradskim naseljima grane su ulazile i u stanove i balkone. U svakom slučaju uradili smo dobru stvar i nastavit ćemo to” – kazao je Bećirović.

Posljednjih godina radi se na dobroj konekciji između korisnika usluga i preduzeća, pa su tako u ovom preduzeću dostupni za komunikaciju 24 sata na dan bilo to telefonom ili mailovima. Admir Bećirović, direktor JKP Komunalnog preduzeća kaže da njihovog posla nema bez građana, a da su oni zadovoljni jedni drugima.