28 C
Tuzla
27.05.2022.

JKP VIK bilježi uspješno poslovanje: Dobitnik certifikata za kvalitet i pouzdanost

JKP “Vodovod i kanalizacija” bilježi uspjehe u poslovanju a dokaz tome su i certifikati koji su pristigli na njihovu adresu. Četiri dobijena certifikata su potvrda da preduzeće posluje na siguran i pouzdan način, a planiranim projektima nastoje održati ovakve standarde.

Prvi certifikat koji su dobili je cerifikat Instituta za akreditiranje kojim su uvedeni u sistem baždarenja kako bi, osim za svoje potrebe, mogli da baždare vodomjere i za treća lica.

“Samim time mi smo ove godine preko za deset opština dobili na javnim pozivima i tenderima mogućnost da za njih radimo poslove baždarenja i to sada čini jedan dio prihoda našeg preduzeća obzirom da smo u samu baždarnicu i njeno certificiranje uložili značajna novčana sredstva”, kazao je Aid Berbić, direktor JKP VIK Tuzla.

Preduzeće je dobilo potvrdu da  ispunjava kriterije bonitetne izvrsnosti  te bonitetne pouzdanosti. Prema kriterijima Agencije za ocjenu kreditne sposobnosti, smješteni su  u grupu finansijski najpouzdanijih privrednih subjekata u BiH.

“Najznačajniji certifikat iz oblasti vodnih usluga, odvodnje otpadnih voda i prečišćavanja je certifikat ISO od Instituta za certificiranje Sistema. Samim tim smo ušli u grupu preduzeća odnosno privrednih subjekata koji svoje poslove radi na jedan pouzdan i siguran način uz procedure  koje su verificirane i od strane radnika i radnog osoblja prihvaćene i usvojene u radu”, dodao je Berbić.

Sve ove potvrde tiču se uredbi  koje utječu na stabilnost poslovanja, zaštitu radnika te odnose prema korisnicima. Kroz stalne kontrole, edukaciju te dizanje standarda, tvrdi Berbić, ovo preduzeće se prilagodilo tržištu.  Vodovod ove godine slavi 110 godina postojanja a već niz godina posluje pozitivno odnosno ostvaruje dobit.

 

POSLJEDNJE DODANO