JKP ” Vodovod i kanalizacija” dodijelilo nagrade učenicima povodom Svjetskog dana voda

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

JKP ”Vodovod i kanalizacija” Tuzla danas je dodijelio nagrade učenicima za učešće na konkursu povodom Svjetskog dana voda. Na adresu vodovoda stigla su 292 učenička rada, a najbolji su nagrađeni vrijednim nagradama.

”Komisija u sastavu mlađih inžinjera na čiju smo ideju ovo organizovali izvršila je bodovanje i ocijenila radove. Podijelili smo nagrade. Prva nagrada je 300, druga 200, treća 100 KM” rekao je Aid Berbić, direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija” Tuzla

Jedan od nagrađenih učenika je Imad Isabegović, koji je osvojio prvo mjesto u konkurenciji učenika od prvog do petog razreda.

”Planetu zemlju sam nacrtao, zato što je veći dio zemlje prekriven vodom. Djecu i čovjeka sam nacrtao jer nas 70% čini voda i za sva živa bića je potrebna voda i bez nje nema života na zemlji” rekao je Imad. 

Prvo mjesto osvojio je i Adis Trnačević u konkurenciji učenika od šestog do devetog razreda. ”Ja sam nacrtao prljavu vodu kako ide kroz filter i ona se čisti i tako izlazi kao čista voda i poruka je da treba imati više pitke vode, da se voda čisti..” kazao je Adis. 

Svjetski dan voda obogaćen je i radovima Une Šehić, Monike Ostojić i najmlađe učesnice na konkursu Tea Pavlović.

Nakon dodjele nagrada i druženja slijedi priprema i za naredne aktivnosti – koje će učenicima, ali i nastavnicima u školama omogućiti JKP ”Vodovod i kanalizacija” Tuzla.

”Djeca su zaista dali dobar doprinos. Mi ćemo u idućoj sedmici omogućiti svim zainteresovanim školama odnosno njihovim sekcijama da ih u toku jednog dana odvedemo na izlet da vide naša izvorišta da vide kako tretiramo vodu  i kako građani dobijaju vodu. Oni su naši najbolji ambasadori.” – objasnio je Aid Berbić, direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija”.

Više od 290 prijavljenih  učeničkih radova najbolje pokazuje interesovanje kako menadžmenta škola, nastavnika, ali i učenika da daju svoj doprinos Svjetskom danu voda i još jednom istaknu njenu važnost jer ipak; bez vode nema života.