JKP Vodovod i kanalizacija radi punom parom: Osmišljena aplikacija za provjeru potrošnje vode!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Svake godine se vodovodna mreža u Tuzli proširi za oko hiljadu korisnika. Produkt je to ažurnog rada JKP Vodovod i kanalizacija. Garant da će tako biti i u narednom periodu su planirana i realizovana ulaganja u rekonstrukciju vodovodne mreže. A ona su višemilionska.

Trenutno smo  u fazi rekonstrukcije ulica u Tuzli. Trenutno radimo kanalizaciju i vodovod u naselju Goli brijeg. Očekujemo u ovoj sedmici završetak poslova. Vrlo brzo ćemo premjestiti aktivnosti u Fočanskoj ulici moramo uraditi tamo vodovodnu mrežu više od kilometar postavljanje i potisnog i povratnog voda” rekao je Aid Berbić, direktor JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla.

No, osim radova u ovim naseljima i ulicama, radovi su planirani i u drugim mjestima.

Planovi u narednom periodu:

  • Povećati kapacitet rezervoara na Ilinčici
  • Rekonstruisati vodovodnu mrežu u Slavinovićima 

”Dakle sve ono što smo planirali završavamo u ovoj godini. Što se tiče ulaganja na nivou grada oni su na nivou onih planiranih,” kaže Berbić.

Iz JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla kažu da su dosadašnji implementirani projekti uveliko smanjili gubitke vode. Realizacija projekata se očekuje u narednom periodu, rekao je direktor. S druge strane, građane u čijim naseljima su radovi na otklanjanju kvarova u toku – iz ovog preduzeća mole za strpljenje. Također, iz vodovoda najavljuju i modernizaciju svojih usluga. Tačnije, ovo preduzeće je razvilo softver pa će građani Tuzle do kraja ove godine putem svojih računara i mobitela moći pristupiti bazi podataka i provjeriti koliko su vode potrošili u tekućem mjesecu.