JKP ”Vodovod i kanalizacija” Tuzla najavljuje nove radove

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Uposlenici JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla i danas su na terenu. U toku su radovi kod Doma penzionera i kod mosta Kipovi. No, ovo je samo dio obimnog posla koji uposlenici Vodovoda obavljaju u ovom periodu. Iza njih je također mnogo kvalitetno i profesionalno obavljenog posla, kaže direktor Aid Berbić, koji ističe zalaganje svih radnika, ali i razumijevanje samih građana tokom izvođenja radova. Tako će radovi biti završeni u narednim danima u ulici Fočanska, odnosno u ovoj tuzlanskoj ulici očekuje se izgradnja rezervoara kako bi određeni broj individualnih stambenih objekata prešao sa bunarskog na javno vodosnabdijevanje.

”Također, trenutno smo u MZ Lipnica gdje realizujemo jedan od značajnih projekata unapređenja  vodosnabdijevanja Lipnice sa određenim brojem zaseoka odnosno ogranaka tako da će u MZ Lipnic ( radi se o pet kilometara cjevovoda) biti  izgrađene tri pumpne stanice, i time će praktično biti riješen dugogodišnji problem vodosnabdijevanja. Završetak radova očekuje se u narednih 30 dana,” rekao je Aid Berbić, direktor JKP ”Vodovod i kanalizacija” Tuzla.

Također, u toku je i priprema realizacije projekata koje je JKP Vodovod i kanalizacija dobio na Javnom pozivu Grada Tuzla. Radi se o značajnim sanacijama ulica i vodovodne mreže.

”To su sanacije ulica i izmjene vodovodnih instalacija na dijelu mreže u ulici Albina Herljevića. Dakle radi se kompletna rekonstrukcija vodovodne i dijela kanalizacione mreže zatim radit će se u ulici Mirze Hadžimehmedovića, u ulici Meše Selimovića, dio ulice Titove od zgrade Mellaina do zgrade Suda,” kaže Berbić.

Ovi poslovi u narednom periodu čekaju uposlenike JKP ”Vodovod i kanalizacija” Tuzla, a glavni cilj im je zamijeniti stare cijevi novim kako bi obezbijedili nesmetano vodosnabdijevanje jer su baš na ovim mjestima zabilježeni česti kvarovi. S druge strane građane mole za razumijevanje i strpljenje jer će u konačnici gubici vode biti smanjeni, a vodosnabdijevanje uredno.