Još jedno veliko priznanje za „Banju Koviljaču: “Oskar kvaliteta 2019” – Specijalna bolnica apsolutni pobjednik u javnom sektoru

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Danas je u Beogradu, na 25. konkursu za Nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost – “Oskar kvaliteta 2019”, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača proglašena za  Apsolutnog pobjednika u javnom sektoru. Proglašenje dobitnika je održano danas u Privrednoj komori Srbije. Dodjela nagrade će biti održana u srijedu, 20. novembra 2019. godine.

Nagradu dodjeljuje FQCE- Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede R. Srbije, uz podršku Asocijacije za kvalitet i standardizaciju Srbije- AKS i Inicijative za kvalitet zemalja srednje i jugoistočne Evrope- MSEECQI.

Nagrada za kvalitet i poslovnu izvrsnost „OSKAR KVALITETA“ je ustanovljena 1994.g. i jedina je nacionalna nagrada za kvalitet i poslovnu izvrsnost koja se dodeljuje u ovom regionu. Dodeljuje se u tri kategorije: 1. Realni sektor, 2. Javni sektor i 3. Organizacije van teritorije Republike Srbije.

Inače, od 18. do 20. novembra u Beogradu se održava 26. manifestacija povodom obilježavanja Svjetskog dana kvaliteta i Evropske sedmice kvalitete. Na ovogodišnjoj manifestaciji prva dana dana organizirano je savjetovanje „Kvalitetom u svijet“, dok je samo uručenje nagrade za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta 2019“ planirano za 20. novembar.

Ovom nagradom Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Koviljača“ još jednom je potvrdila svoju izvrsnost u poslovanju. Priznanje će dodatno upotpuniti sve dosadašanje nagrade koja su za svoj rad dobili Uprava i uposlenici ove ustanove.