Jubilarno deseto “Veče gradske pjesme” održano u Tuzli /FOTO/

Jubilarno deseto “Veče gradske pjesme” održano u Tuzli /FOTO/

Objavio: -

U organizaciji Udruženja građana Ljubitelja starogradske pjesme i romance “Romansa” održano je jubilaro deseto Veče gradske pjesme koje je okupilo brojne zaljubljenike u starogradsku pjesmu, ali i eminentne izvođače pjesme sa dugogodišnjom tradicijom na ovim prostorima.

“Kroz starogradsku pjesmu ne samo da njegujemo duh Grada Tuzle, već I dugogodišnja prijateljstva stečena u mladim danima. Ovo je pjesma koju vole i rado slušaju sve generacije. Ova manifestacija već 10 godina pruža građanima Tuzle rijetku priliku da nekoliko sati uživaju u vrhunskom izvođenju starogradskih pjesama, romansi i evergrin melodija,” kazao je dr. Almir Azabagić, predsjednik Udruženja građana Ljubitelja starogradske pjesme i romance “Romansa” Tuzla.

U proteklom period na ovoj jedinstvenoj manifestaciji koja njeguje starogradsku pjesmu,učestvovali su vrhunski umjetnici i profesionalci iz regije, kao što su  Žarko Dančuo, Sabahudin Kurt, Edin Pandur, Miro Ungar, Jova Radovanović a i lokalni eminentni izvođači starogradske pjesme i evergrina poput Ekrem Pašića, Safeta Dedajića, Adne Azabagić i Rifata Šehića Rifija.

Ove godine specijalni gosti manifestacije “Veče gradske pjesme” bili su duet Kevser Selimova i Đorđe Želčevski, vrhunski izvođači makedonske narodne i gradske pjesme, poznati na ex-yu prostorima i šire, te Žarko Dančuo kojem je ovo četvrti nastup u desetogodišnjem ciklusu organizovanja manifestacije “Veče gradske pjesme” u Tuzli.

Jubilarnu manifestaciju “Veče gradske pjesme” u Tuzli otvorili su horovi “Iskrice” iz Tuzle I “Izvornik” iz Zvornika, te Prva bosansko-hercegovačka klapa “Mirakul”  sastavljena od članova hora “Lege artis” iz Tuzle.