Jučer uhapšen, danas u pritvoru: Osumnjičen za krijumčarenje 666 kg marihuane

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva te opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog:

V.A. rođenog 1981. godine, za kojim je bila raspisana policijska potraga, a kojeg su jučer lišili slobode pripadnici SIPA-e.

Osumnjičeni je pod istragom u okviru predmeta u kojem je početkom ove godine, na graničnom prijelazu Gradiška, zaplijenjena kamionska pošiljka opojne droge „marihuana“-skank u količini od oko 666 kilograma, što je jedna od najvećih zaplijena opojne droge u ovoj godini.

U okviru predmeta ranije su lišena slobode trojica osumnjičenih, tako da su sa jučerašnjim lišenjem slobode lišene ukupno 4 osumnjičene osobe.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a) i b) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumjičenog, za kojim se tragalo nekoliko mjeseci, te opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Prijedlog pritvora upućen je Sudu BiH.