10 C
Tuzla
04.10.2023.

Juniori Salinesa prvaci, seniori dupli finalisti

Tuzlanski Futsal klub „ Salines Tuzla City“ ove sezone ušao je u tri finala. Juniroska ekipa osvojila je titulu prvaka   Premijer futsal U19 lige BiH, dok seniore naredih dana igraju finale Kupa BiH i Finale PLAY OFFA Premijer futsal lige BiH. Sve to je ogroman uspjeh kojim se može rijetko koji kolektiv pohvaliti, rečeno je na današnjoj press konferenciji ovog kluba.

Juniori su u polufinalu su bili bolji od ekipe GFC „Sarajevo“ iz Sarajeva koju su savladali rezultatom 2:0, a dvostruki strijelac je bio Benjamin Smajić.

Velika je čast biti dio ove priče i dio ove ekipe jer smo svojim radom i trudom došli do finala i zasluženo podigli ovaj trofej. Predstavili smo grad Tuzlu i klub „Salines“ na najbolji mogući način. Ponosan sam na svoje momke jer smo ostavili srce na terenu. Velika je stvar za nas i drago mi je da smo ovo uspjeli“- kazao je Vedad Jašarević, kapiten juniorske ekipe.

Generalno, stručni štab je odlučio ove godine podmladiti ekipu seniora što je i učinjeno. Kako je kazao Tarik Huremović, kondicioni trener „ Salinesa“ , više od 60 % igračkog kadra predstavljaju faktički srednjoškolci kao što je i sam kapiten.

Što se tiče rada sa sportašima, oni su na početku pokazali trud i zalaganje. Sve ono što smo mi kao struka postavili ispred njih. Oni su radili maksimalno odgovorno. I sada imamo prvi plod tih rezultata, a to je ovaj trofej Premijer futsal U19 lige BiH“- rekao je Huremović. On dodaje da, upravo zbog mladosti, mnogi „ Salines“ nisu shvatili ozbiljno ove sezone.

Ovaj klub predstavlja svijetlu tačku u ovom sportu. On može biti primjer svima kako klub treba funkcionisati, kako treba te snage da se uključe i zajednčki da guraju u jednom pravcu“- zaključuje Huremović i dodaje da je bitno da mladi igrači upijaju znanje i iskustvo svog trenera Predraga Rajića. Nažalost, uspjeh ovog kluba nije prepoznat u gradu i kantonu iz kojeg dolazi te Uprava kluba danas nije krila razočarenje.

U posljednih četiri godine imamo fantastične rezultate. Donosimo pehare. Ako nismo prvi, drugi smo. No, ne znamo razloge, ali Grad Tuzla nije prepoznao naš rad i rezultate. Mi se nismo ni javljali insitucijama dok nismo donijeli rezultate. Imali smo nekoliko sastanak i obećanje. Međutim, možete provjeriti koliko smo dobili sredstava. Treba se uraditi analiza koliko je podjeljeno budžetskih sredstava svim sportskim kolektivima u gradu i kakvi su doneseni rezultati“- rekao je Željko Tomić, član Uprave. On podsjeća da su Jarčevi prevazišli odavno okvire BiH i da su veoma popularni u regiji gdje često igraju turnire i prijateljske utakmice i prikazuju Tuzlu i BiH na najbolji mogući način.

No, ipak ima onih koji su istinski prijatelji sporta i koji su prepoznali kvalitet kluba te mu pomažu poput Pivare Tuzla koja je jedan od sponzora.

Imponuje nam što smo dio podrške ovog tima u finansijskom dijelu. Pivara i dalje ima otvorena vrata u svakoj kategoriji sporta, pa i ovoj. Ova kategorija u BiH dobija na značaju i intezitetu. Mi zaista vidimo taj napredak ide uzlaznom putanjom. U nekoliko zadnjih mjeseci smo zaposlili određen broj sportskih radnika u Pivaru, mladih ljudi“- izjavio je Fahrudin Salihović, direktor Pivare.

Sa podrškom ove firme ali i još nekih drugih, tuzlanskom „ Salinesu“ predstoji druga finalna utkamica Kupa BiH se igra 18.maja 2022. ( srijeda) od 20:15 u tuzlanskom Mejdanu gdje „Salines“ dočekuje FC „ Mostar SG Staklorad“ iz Mostara. Potom, slijedi prva utakmica Finala PLAY OFFA Premijer futsal lige BiH između istih ekipa, odnosno FC „ Mostar SG Staklorad“ i FC „ Salines“ igra se 22.05. 2022. u Mostaru od 20:00 sati.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO