Juniorski futsal reprezentativci BiH bolji od Moldavije

Foto: NS/FS BiH
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

„U-19“ futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u USRC „Midhat Hujdur-Hujka“ u Mostaru Moldaviju sa 2:1 u susretu drugog kola grupe 3 glavne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova iako su obje ekipe imale nekoliko prilika. Dva puta Dejan Trifković pokušao da ugrozi protivnički gol, a po jednom Amer Džindić i Tarik Lukšija, ali bez uspjeha. Sa druge strane sve ozbiljnije pokušaje reprezentativaca Moldavije zaustavio je golman Edo Demirović.

Već u 1’ drugog poluvremena postignuta su dva gola. Prvo je u 34. sekundi Tarik Džemić prošao pored tri moldavska igrača i u padu sa sedam metara poslao loptu u protivničku mrežu. Samo 20 sekundi poslije Iulian Cojocaru sa preko deset metara sa desne strane pogađa suprotne rašlje bh. gola za 1:1.

Novu prednost reprezentaciji BiH donosi Džindić u 32’ prizemnim udarcem sa desetak metara. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i “U-19” selekcija  BiH je ostvarila prvu pobjedu u jednom zvaničnom susretu.

U drugom susretu grupe Portugal je pobijedio Srbiju sa 3:1. Dva gola za pobjednički tim postigao je Celio Coque (25’ i 35’), a jedan Tomas Reis (37’). Jedini pogodak za Srbiju je postigao Predrag Radak u 11’.

Na tabeli nakon dva kola Portugal ima 6 bodova, Bosna i Hercegovina 4, Srbija 1, a Moldavija 0.

Posljednje, treće kolo na programu je 30. marta u USRC „Midhat Hujdur-Hujka“ kada će se sastati Moldavija-Srbija (17:00) i Portugal-Bosna i Hercegovina (20:00).

Bosna i Hercegovina-Moldavija 2:1 (0:0)

Dvorana: USRC „Midhat Hujdur-Hujka“, Mostar.

Sudije: Yiangos Yiangou (Kipar), David Urdanoz Apezteguia (Španija), Valentin Ciuplea (Vels).

Golovi: 1:0 Džemić (20:34), 1:1 Cojocaru (20:54), 2:1 Džindić (31:56).

Žuti kartoni: Džemić (BiH), Nita (Moldavija).

Bosna i Hercegovina: Edo Demirović, Dejan Trifković, Amer Džindić, Nikola Vrdoljak, Slobodan Manojlović, Jasmin Mušinović, Eldin Mehmedović, Tarik Džemić, Sead Kapetanović, Tarik Lukšija, Zvonimir Grubišić. Selektor: Ivo Krezo.

Moldavija: Dumitru Coval, Constantin Nita, Ion Anton, Constantin Gurjui, Iulian Cojocaru, Ion Sainsus, Cristian Negroiu, Alexandru Leon, Alexandr Valiulov, Corneliu Spinu, Denis Petrachi, Cristian Crasnov. Selektor: Vladimir Vusatii.