JYSK otvorio prvu prodavnicu u BiH uređenu po novom skandinavskom konceptu/FOTO/

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Međunarodni maloprodajni danski lanac JYSK danas je u Gradačcu otvorio vrata nove prodavnice u potpunosti opremljene novim konceptom uređenja prodavnica. Riječ je o najnovijem konceptu kojeg odlikuje potpuno drugačiji, skandinavski stil uz koji će kupci imati inspirativniji doživljaj kupovine. Gradačac je tako postao prvi grad u Bosni i Hercegovini s novouređenom prodavnicom.

Od tepiha preko namještaja za spavaću i dnevnu sobu pa sve do vrtnog asortimana za vaš dom od sada možete pronaći u novootvorenoj trgovini Jysk-a u Gradačcu. Ovaj, po najmodernijem konceptu rađeni objekat, treći je u Tuzlanskom kantonu. Od ostalih se razlikuje baš po tom novom skandinavskom konceptu, uz koji će kupci imati inspirativniji doživljaj kupovine. Baš zbog toga, Gradačac je postao prvi grad u Bosni i Hercegovini sa ovakvim stilom Jysk-ove prodavnice.

„Riječ je o jednom potpuno drugačijem konceptu uz koji će naši kupci uz jedan poseban skandinavski osjećaj imati priliku upoznati naše proizvode. Osim naglaska na izlaganje proizvoda riječ je i o novom drvenom podu koji iskazuje skandinavsku jednostavnost, također naglasak smo stavili i na bolju rasvjetu i na samo izlaganje naših artikala“, izjavio je Ivan Protega – retail manager u JYSK-u.

U ovom objektu koji je dio maloprodajnog internacionalnog lanca u kojem možete pronaći apsolutno sve potrepštine za vaš dom, poseban dio je posvećen novoj liniji madraca. Baš kao što to i nalaže skandinavski stil života, ovi madraci iz najnovije linije su izuzetno udobni.

Sav namještaj, od tepiha pa do lustera, kao i modernih zavjesa u Jysk-u možete pronaći i za svoju dnevnu sobu u kojoj ćete provoditi vrijeme nakon napornog dana. A obzirom da nam slijede ugodni proljetni i ljetni dani, Jysk je ove sezone poseban akcenat stavio i na vrtni namještaj i svu prateću dekoraciju. Inspiraciju su pronašli upravo tamo gdje ima najviše šarenila – u prirodi.

„Što se tiče dekoracija izdvojila bih tu mnogo umjetnog cvijeća, lampica, fenjera i ukrasnih jastučića. To su one sitnice kojima na vrlo poseban način možemo iskazati jedan poseban efekt i udobnost naše balkonske terase ili vrta. Što se pak tiče dizajnerskih linija, inspiraciju smo ovoga puta pronašli u prirodi oko nas tako da nudimo tri kolekcije. To su Sunbaked, Nordic Light i Harmony. Nordic Light je tipičan predstavnik skandinavskog minimalizma, kojim preovladavaju zeleni i plavi tonovi, kombiniraju se klasični komadi sa profinjenim materijalima. Print je u obliku lišća, bojano staklo i wafel uzorci su nešto što daje živost tom trendu.“ – kazala nam je Zvjezdana Novak, sales & marketing Manager.

Obzirom da su Danci, gdje je i otvorena prva Jysk-ova trgovina, poznati po funkcionalnim rješenjima, izdvajaju se i posebni lako sklopivi i rasklopivi stolovi za vaš vrt ili terasu.

„Izdvojila bih iz naše kolekcije za ovu sezonu stolove koji se mogu regulirati prema visini ovisno o potrebi za terasu, a koji također mogu biti jedeći stolovi ali i za ugodna druženja. Zatim tu su i naši funkcionalni lunch setovi koji su jako praktična rješenja za manje balkonske prostore.“ – dodala je Novak.

Uvođenjem novih trendova i novog koncepta uređenja prodavnica, Jysk planira nastaviti pozitivan rast u Bosni i Hercegovini, a njih pokazuju i podaci pozitivnog poslovanja iz prošle godine, koji svjedoče da je Jysk prvi izbor kupaca i u našoj državi.

„Ja moram reći da smo iznimno zadovoljni kako Jysk posluje na tržištu BiH jer iz godine u godinu bilježimo rast, također moram istaći da nam se kupci stalno vraćaju. Tradicionalno smo i jedanod najpoželjnijih poslodavaca na tržištu BiH, a implementacija ovog novog koncepta samo nam je vjetar u leđa ka ostvarivanju novih uspješnih rezultata.“ – kazao je Ivan Protega, retail manager u JYSK-u.

Ovaj internacionalni lanac trgovina broji više od 2.700 objekata širom svijeta. U Bosni i Hercegovini u više od dvadeset Jysk-ovih prodavnica zaposleno je 180 radnika, a sada je posao u novom objektu Gradačcu dobilo sedam osoba. Ove godine Jysk slavi 40 godina svog postojanja. Tim povodom, osim što su otvorili nova radna mjesta s dolaskom u Gradačac Jysk je i jednom dječijem obdaništu donirao proizvode za spavanje za čak 250 djece koja ove godine kreću u novu avanturu svog djetinjstva. Za sve kupce, Jysk svoja vrata otvara u četvrtak 04. aprila tačno u 8 sati.