Kablovska televizija TXTV podržala organizaciju 15. Kids Festivala BiH

Kablovska televizija TXTV podržala organizaciju 15. Kids Festivala BiH

Objavio: -

Zahvaljujući velikom broju tuzlanskih privrednika, Tuzla će biti domaćin već tradicionalnog 15.  Kids festivala, koji će se održati na Trgu slobode i u SKPC Mejdan 15. juna ove godine, a očekuje se oko 5.000 posjetilaca, najvećim dijelom djece sa nastavnim osobljem iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Kao društveno odgovorna kompanija, sam festival podržala je svojim sponzorstvom između ostalih i kablovska televizija TXTV.

 

Na pitanje Zašto su se odlučili podržati organizaciju Kid´s Fest-a u Tuzli direktor TXtv, Muhamed Tokača, izjavio je:

“TXTV d.o.o. uvijek je nastojala biti društveno odgovorna kompanija i podržati projekte i udruženja koja su korisna našoj zajednici, koja unapređuju kvalitet života naših građana. Zadovoljstvo nam je što ste nam omogućili biti dio i vašeg projekta, pogotovo što se radi o djeci. TXTV će se svakako potruditi da zajedno sa organizatorima i ostalim sponzorima doprinese da taj dan za djecu bude dan za pamćenje.”

Program počinje na Trgu Slobode gdje učesnici skupa sa animatorima, umjetnicima, orkestrom sudjelujuju na Kid´s paradi kroz glavnu ulicu (koja će biti zatvorena) do SKPC “Mejdan” gdje ih očekuje Kid`s Stage – bogat edukativno-zabavni program, te mnogobrojni boksovi sa radionicama.

Slogan manifestacije je: „Budućnost kakvu želim“ i djeca iz cijele BiH koja će se okupiti na Festivalu poslati će zajedničku poruku iz Tuzle o tome kakvu budućnost žele.