Kadić: Igrat ćemo važnu ulogu u prvenstvu BiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Rukometaši tuzlanske Slobode u trenažnom su procesu od 6. januara. Upravo tog dana dobili su i novog trenera. Prvi strijelac ekipe, Davor Kadić, imenovan je za glavnog trenera.

Debitovao je na utakmici u Vinkovcima protiv Spačve, a potom je ekipu vodio još protiv Osijeka, te dva puta u susretu s Gračanicom.

Nakon četiri pripremne utakmice, Kadić u izjavi za Fenu kaže da je zadovoljan radom i rezultatima u pripremnom razdoblju.

-Jako sam zadovoljan kako su momci prihvatili moj način razmišljanja, kada je rukomet u pitanju. Na treningu i na utakmicama djelujemo dosta dobro, mada još uvijek je to neki novi početak. No, daje nam za pravo da se nadamo kako će Sloboda u dogledno vrijeme igrati važnu ulogu u prvenstvu BiH – kaže Kadić.

Na kontrolnim utakmicama rezultatski je bilo polovično – dvije pobjede i dva poraza. No, treba znati da su Spačva i Osijek vrlo kvalitetni predstavnici hrvatskog rukometa, a da je Gračanica, uz Borac m:tel, kandidat za naslov prvaka države.

-U prijateljskim utakmicama pokazali smo dva lica. Iskreno, nisam ni očekivao drugačije, jer još smo u fazi stvaranja novih navika koje će vremenom, vjerujem, postati realnost. Naši planovi se sastoje u tome da gradimo međusobno povjerenje, dobru atmosferu i pobjednički duh, što će nam svakako pomoći u narednom periodu – zaključio je trener Slobode.

Tim Davora Kadića prvu zvaničnu provjeru imat će 9. februara, u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH protiv Iskre u Bugojnu, dok prvu utakmicu u nastavku prvenstva igra u Tuzli, 22. februara, protiv Borca m:tela.

(RTV Slon/Fena)